2008-05-15

Adobe Flash Player 10 Beta Linux sistemai

Pasirodė atnaujinta Adobe Flash Player 10 Beta grotuvo versija. Kodinis šio grotuvo pavadinimas „Astro“. Šį grotuvą turėtų papildyti galybė naujų funkcijų. Apie jas plačiau galima išgirsti šiame pristatyme:



Vis dėlto geriausia naujiena Linux vartotojams būtų ta, kad ši Flash Player versija gerokai paspartėjo. Nuo šiol HD rezoliucijos internetinius vaizdo įrašus galima peržiūrėti be jokių trūkčiojimų. Tuo įsitikinti galite tiesiog užėję į http://www.vimeo.com/hd ir pasirinkę bet kurį HD Video įrašą.

Na žinoma, vis dar gaila, kad Adobe vis dar neišleido 64bit Flash grotuvo versijos. Dėl ko dažnai kyla gana nemažai problemų vartotojams naudojantiems 64bit internetines naršykles.

Parsiųsti šia grotuvo versiją galite iš čia: http://labs.adobe.com/downloads/flashplayer10.html

2008-05-06

Nero 8: Apie tai kaip žlunga geri produktai


Nero programą pradėjau naudoti dar 2003 metais, tada kai nusipirkau pirmąjį CD-RW įrenginį. Ir būtent su šiuo įrenginiu gavau penktąją Nero versiją. Tuo metu programa vadinosi "Nero Burning Rom" ir ji buvo skirta tiktai CD-R/CD-RW diskų įrašinėjimui. Vėliau sekė šeštoji Nero versija, joje atsirado Nero Start Smart aplinka, bei geresnis DVD diskų palaikymas ir dar keletas naudingų funkcijų.

O jau nuo Nero 7 versijos, ši programa ėmė ristis blogyn. Ši versija kažkodėl tai pradėjo blogai įrašinėti audio diskus, kurių tiesiog neskaitydavo buitiniai CD grotuvai. Taip pat programa tiesiog atsisakydavo įrašinėti arba tiesiog gadindavo kai kurių gamintojų kompaktinius diskus, kai tuo tarpu su senesnėmis Nero versijomis jokių problemų nebuvo.

Ir štai, gal jau ir pavėluotai, įsigijau aštuntąją Nero versiją. Ir iš karto ja nusivyliau, netgi sakyčiau patyriau šiokį tokį šoką.



Pirmiausia į akis krito visiškai pasikeitusi programos sąsaja. Pirmiausia su šia programa norėjau įsirašyti keletą failų į DVD diską. Pasirinkau "Data Burning", į programą susitempiau savo norimus failus ir prieš įrašant diską pradėjau ieškoti keleto svarbių parametrų. Ir teko nusivilti neradau nei disko įrašymo spartos parametro (galima rinktis ar įrašyti diskus maksimalia, ar minimalia sparta), nei disko failų sistemos pasirinkimo (aš visą laiką naudoju UDF), nei Overburn ar MultiSession funkcijos.

Sakykit ką norit, bet man XboX konsolės stiliaus grafinės sąsajos nepriimtinos. T.y. aš nepripažįstu tų programų kuriose vietoje daugybės reikalingų funkcijų yra telikę vos du mygtukai (dažniausiai "Start" ir "Off"), o visa kitą ką reikia daryti nusprendžia pati programa. Apie programos funkcionalumą nereikia nė kalbėti, viskas juk sukurpta visiškai bukam vartotojui. Blogiausia tai, kad programos kūrėjai visiškai pamiršta senus jos programų naudotojus. Nejaugi taip jau sunku palikti kartu ir senąją programos sąsają?