2008-01-23

Naujas skeneris

Taigi šiandien į namus parsinešiau Canon Lide 20 skenerį.
Canon Lide 20
Na parametrų nenagrinėsiu. Gana kompaktiškas ir lengvai prijungiamas. Maitinamas per USB jungtį, kas man visai patinka, nes jau po stalu ir taip visa laidų raizgalynė. Tik prie skenerio pridėtas USB kabelis buvo gana trumpokas, tad teko panaudoti savo jau turimą kabelį. Viena iš priežasčių, kodėl pasirinkau šį modelį, ta tai SANE puslapyje pateikta informacija:

Model Interface USB id Status Comment Backend Manpage
CanoScan N670U/N676U/LiDE20 USB 0x04a9/0x220d Complete plustek (0.51) sane-plustek
Kaip matome jo suderinamumas pažymėtas, kaip Complete, taigi ir probemų su Linux sistema neturėtų kilti. Ir iš tikrųjų man jokių problemų nekilo. Vos tik prijungus skenerį prie kompiuterio su OpenSUSE sistema, Yast iš karto parodė pranešimą, kad rastas naujas skeneris. Beliko tik paspausti porą kartų "Yes", suvesti root pass ir skeneris veikia. Tada dar neturėjau skenavimo programos, tad teko parsisiųsti kdegraphics3-scan-3.5.8-16.8.i586.rpm paketą kuriame yra gana nebloga programa Kooka.
Nuskenavimus pirmus dokumento lapus, manęs netenkino ryškumas, taigi teko nustatyti tokius nustatymus:
Brightnes: -14
Contrast: 10
Rezolution: nuo 200 iki 350 priklausomai nuo norimos kokybės.
Pačia Kooka programa išties naudotis paprasta. Skenavimo sparta irgi labai gera. Tik gal problema ta, kad neveikia ant skenerio esantys mygtukai, bet ir tai ateityje, manau, šią problemą išspręsiu.
Apibendrinant galėčiau pasakyti, kad šis skeneris tikrai neblogas daiktas. Na gal su naujas ir profesionaliais skeneriais rezultatas būtų aiškiai geresnis. Bet tai su mano turimu biudžetu tai buvo ko gero geriausias variantas.

1 komentaras: