2009-01-19

Atsinaujino Google Translate

Panašu, kad Google pradėjo rimtą reorganizaciją. Vienus projektus, kuriuos tobulinti beviltiška ar nėra prasmės, visiškai nutraukia. Kitus kaip tik stipriai atnaujina.
Iš pradžių atsinaujino Gmail, pasiūliusi daug naujų funkcijų. Jų tarpe ir išvaizdos keitimo galimybę, bei video pokalbius. Po to atėjo eilė Youtube puslapiui, stipriai pagerėjo vaizdo įrašų kokybė, atsirado galimybė įkelti HD vaizdo įrašus, pasikeitė išdėstymas.

Šiandien pastebėjau, kad atsinaujino ir Google Translate tarnyba. Pasikeitė pats puslapio išdėstymas, kuris tapo analogiškas visoms kitoms Google tarnyboms. Tai atnešė daug paprastumo ir funkcionalumo.


Taip pat atsirado dar viena ypač naudinga funkcija. Tai pirminio teksto rodymas. Tereikia pele užvesti ant išversto sakinio ir iššokusiame langelyje bus parodytas originalus sakinys. Tai ypač naudinga tada, kai sakinys yra išverstas labai neteisingai ir negalima suprasti jo prasmės. Juolab, kad vertimo kokybė iš anglų kalbos į lietuvių kol kas nėra gera. Nors panašu, kad ir čia šiek tiek judama į priekį.

3 komentarai:

  1. Sveikas, mėnulio gyventojau... :)

    Taip, interface buvo kitoks ir pasikeitė, tačiau toks, koks dabar yra (nekalbu apie visokius pribumbasus, tik nuorodas ir mygtukus), jis jau buvo prieš gerus metus...

    Pirminis tekstas buvo rodomas jau gal prieš gerus 2 metus...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na išdėstymas tai tikrai pasikeitė, nesu aklas.
    O pirminis teksto gal ir nepastebėjau, bet ir turiu abejonių, manyčiau nebuvo.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pirminis tekstas tikrai jau labai seniai rodomas.

    AtsakytiPanaikinti