2009-02-27

Plasmoid RAMInfo KDE4.2 aplinkai


KDE4.2 aplinkoje vis pasigedau trūkstamo atminties (RAM) stebėjimo komponento. Bet kadangi taisydamas ankstesnį Am3rok įskiepį (Plasmoid) pastebėjau, kad jie palyginus nesudėtingi, tad pamėginau pats vieną pasirašyti.

Šis įskiepis kas 3 sekundes iš „/proc/meminfo“ nuskaito informaciją ir ją atvaizduoja. Ji rodo atminties (RAM ir Swap) sunaudojimą ir kiekį. Įskiepis dar toli gražu neišbaigtas. Jis dar nepakankamai gražiai išsitempia per visą ekraną ir dar nepakankamai gerai derinasi prie kitų darbastalio komponentų.

Suinstaliuoti galite taip:

~$ wget http://vmickus.googlepages.com/plasma-raminfo-0.1.tar.bz2
~$ tar xjvf plasma-raminfo-0.1.tar.bz2
~$ cdplasma-raminfo-0.1
~$ mkdir build
~$ cd build/
~$ cmake -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=($KDEDIR) ../

(Vietoje $KDEDIR nurodote KDE4 aplinkos buvimo vietą. OpenSUSE distribucijoje: /usr/)

~$ make
~$ make install

KDE4 Plasmoid rašymas:

KDE4 plasmoid iš esmės yra paprasta. Tereikia pasirašyti C++ paveldimą klasę iš „Plasma::Applet“ klasės. O po to joje jau galite savo nuožiūra dėlioti savo komponentus. Tiesa yra apribojimas ir plasmoiduose negalima naudoti kai kurių QT4 vizualiųjų komponentų. Vietoje „QLabel“ turėsite naudoti „Plasma:Label“, vietoje QPushButton - Plasma:PushButton ir t.t. Bet prie to visai nesunku priprasti nes šie komponentai yra „giminingi“ analogiškiems QT4 komponentams. Tai matyt padaryta dėl to, kad visi darbastalio įskiepiai turėtų bendrą stilių. Jei norite, kad įskiepio informacija kas kažkiek laiko atsinaujintų į klasę įsidėkite „QTimer“ komponentą ir t.t.
Tik susidūriau viena didesne problema. Labai trūksta KDE4 techninės dokumentacijos. Nėra jokios informacijos apie plasmoidų rašymą, įvairias klases ir pan. Ko gero norint sukurti rimtesnį projektą glaudžiai susijusį su KDE4, tektų analizuoti KDE išeities (source) failus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą