2009-04-02

KDE 4.2.2


Šiandien išleista KDE4.2.2 versija. Ką gi tai reiškia? Ši versija suteiks dar geresnį KDE stabilumą. Na dar nebuvo laiko pasinaudoti ilgiau šia versija, bet tikėkimis kad šioje grafinės aplinkos versijoje lūžimų jau apskritai nebebus. Nors man asmeniškai ir su senesnėmis senesnės 4.2.0 ir 4.2.1 versijomis klaidų ir lūžimų pasitaikydavo ypač retai.

Dar šioje versijoje stipriai patobulintas KHTML puslapių varikliukas. Mano mėgiamas Akregator RSS skaitytuvas nuo šiol veikia dar sparčiau. O Konqueror pamažu tampa pilnaverte interneto naršykle.
Taigi dėl to paruošiau šiokią tokią naršyklių palyginamąją lentelę:

Testas Konqueror 4.2.2 Firefox 3.0.8 Opera 9.64
Acid 3 87 71 85
SunSpider JavaScript Benchmark 8113.0ms 6266.4ms 12634.2ms
Kaip matome šiuo metu Konqueror yra geriausiai šiuo metu palaikanti interneto standartus naršyklė. JavaScript vykdymo sparta ženkliai lenkia Opera naršyklę, bet nuo Firefox dar šiek tiek atsiliekama.
Na žinoma dar kol kas Konqueror negali prilygti funkcionalumu nei Opera, nei juo labiau Firefox. Ir puslapių užkrovimo sparta galėtų būti didesnė. Bet vis dėl to pažanga akivaizdi.

Nuorodos:

KDE ateitis:

KDE 4.3 bus išleista tikriausiai rudenį, nors dar tiksli data nepaskelbta. Ši KDE versija startuos su nauju Plasma stiliumi „Air“. Taip pat įtraukta nauja KDE Network Manager versija, kuri pritaikyta būtent KDE4. Mat anksčiau buvo naudojama sena KDE3 aplinkai skirta versija, kuri beje net ir dažnai veikdavo blogai. Šioje Network Manager versijoje bus galimi šifruoti/nešifruoti wireless, UMTS/GSM/CDMA telefoninio, DSL ir VPN ryšio susijungimai. Naujoji KDE gal būt taps labiau patraukli verslui, nes KDE kūrėjai sėkmingai kuria OpenChange projektą. Kurio tikslas suteikti Linux programoms pilną suderinamumą su verslui taip reikalingu Microsoft Exchange serveriu. Taip pat tikimasi daug naujų idėjų ir pasiekimų iš Google Summer of Code projekto. Na ir dar daug kitų skelbiamų, bei neskelbiamų funkcijų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą