2009-10-22

Minitube - Naujas Youtube grotuvas

Visada smagu išbandyti naujai atsiradusią atviro kodo programą. Šį kartą tai bus Minitube.

Minitube - tai programa skirta groti video įrašams iš Youtube puslapio. Tai paprasta programa pagal pateiktus paieškos raktažodžius formuojanti grojaraščius ir juos iš kart grojanti. O tai suteikia televizijos įspūdį.

Programa visiškai nenaudoja jokios Web sąsajos ar Adobe Flash grotuvo. Dėl to ji veikia ypač sparčiai. Vaizdo įrašo grojimui naudojamas sisteminis video grotuvas. Kas garantuoja geresnę vaizdo kokybę ir spartą.

Programa rašyta su QT4 ir yra multiplatforminė. Programos autorius pateikia sukompiliuotas programos versijas Linux, Mac OS ir Windows vartotojams.

Iš pagrindinių privalumų galima būtų paminėti: sparti, paprasta, patogi. Iš trūkumų pastebėjau tik: Galėtų groti Youtube HD kokybės įrašus jei įmanoma, dabar groja tik HQ kokybės įrašus. Ir galėtų būtų galimybė išsaugoti video įrašus diske, juolab kad programa juos vistiek parsisiunčia.

Norėčiau pastebėti, kad programa puikiai atitinka Unix filosofiją. Programa atlieka tik vieną konkrečią funkciją, bet užtat tą funkciją atlieka puikiai.

Nuorodos:

Programos autorių puslapis: http://flavio.tordini.org/minitube

3 komentarai:

  1. Miro galima ieškoti, žiūrėti, parsisiųsti Youtube filmukus, užsisakyti kanalus -- nors Youtube tik vienas iš daugelio video šaltinių/

    Taip pat Totem, vaizdo grotuvas GNOME, pats turi Youtube pluginą, kuriame atlikus paiešką galima žiūrėt filmukus. Tad nereikia jokios papildomos programos.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man Totem kaip tik vakar atsisakė rodyti Youtube: išlenda klaida „GStreamer encountered general library supporting error“... Gal kas susidūrėt?

    AtsakytiPanaikinti