2009-12-04

OpenSUSE ir piršto antspaudų skaitytuvo konfigūravimas

Jau kelerius metus turiu kompiuterį su integruotu piršto antspaudų skaitytuvu. Bet tiek laiko neturėjau minčių jį kada nors išbandyti. Pasirodo jį naudoti kartu su OpenSUSE 11.2 sistema yra visai paprasta. Pirštų antspaudų (FingerPrint) skaitytuvus ko gero turi vis ThinkPad ir kiti brangesni ar verslo klasė nešiojami kompiuteriai. Pirštų apsaugos sistemų saugumo tikrai nenagrinėsiu. Mitų griovėjai ją jau nulaužė, bet kažin ar kas iš mano ar jūsų aplinkos darytų tą patį. Juolab kad visas prisijungimo prie sistemos naudojant piršto antspaudą yra labai greitas ir paprastas.

Konfigūravimas:

  1. Atsidarykite Yast. Ir pasileiskite FingerPrint konfigūravimo įrankį:
  2. Atsidariusiame lange pažymėkite „Use Fingerprint Reader“ ir „Start User Management after finish“. Ir spauskite Finish.
  3. Naujai atsidariusiame lange pažymėkite savo vartotoją ir spauskite „Edit“.
  4. Vėlgi naujai atsidariusiame lange pažymėkite „Set the User's Fingerprint“. Pažymėję spauskite „Add or Remove Plug-in“. Vėliau spauskite „Launch“ ir galiausiai įveskite savo piršto duomenis perbraukdami pirštu per skaitytuvą.

Prisijungimas naudojant piršto antspaudą:

Prisijungti labai paprasta. Tereikia tik prisijungimo lange paspausti „Unlock“ mygtuką ir perbraukti pirštu per skaitytuvą. Viskas labai paprasta ir greita.

5 komentarai:

  1. Nenori šitos pamokos ir svetainėje svetainėje opensuse.lt patalpinti?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Talpinkit jeigu jums reikia, tik aišku nurodykit šaltinį.

    AtsakytiPanaikinti
  3. O tai cia reikia atsisiusti kokia programa, ar kompiuteryje ji jau yra, kadangi as nerandu:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sakykite koks čia kompiuteris? Ieškau naujo ir labai norėčiau turėti su piršto antspaudo atpažinimu, kad mano vaikai negalėtų patekti neatsiklausę!

    AtsakytiPanaikinti