2008-04-26

ZTE ZXDSL 831AII


Taigi įsivedžiau dar vieną papildomą Zebra interneto liniją. Ne ne, ne visam laikui, bet tik pusei metų, mat tiek gavau laiko šį internetą nemokamai bandyti. Priedo gavau modemą, kuris bent jau teoriškai turėtų turėti ir maršrutizatoriaus funkciją.

Pirma dalis: DHCP

Taigi pirmiausia prisijungus modemą pasidarė keista, kodėl kompiuteriui prijungus tiesiogiai prie modemo yra priskiriamas nesąmoningas IP adresas.
Pradedu aiškintis, į tinklo plokštės nustatymus suvedu tokius nustatymus:

IP : 192.168.1.20
Mask: 255.255.255.0
Gateway : 192.168.1.1
DNS1: 212.59.1.1
DNS2: 212.59.2.2

Tada naršyklės lange suvedu 192.168.1.1 adresą ir patenku į modemo nustatymų langą. Nueinu į "Advanced -> LAN -> DHCP Server" ir matau, kad DHCP yra tiesiog išjungtas. Nieko nelaukdamas įjungiu DHCP uždėdamas varnelę ant "Enable DHCP Server on the LAN". Ištraukiu tinklo kabelį , vėl įkišu ir laukiu automatiškai priskirto IP adreso. Ir vėl nustembu adresas automatiškai priskiriamas tik po kokių 30 - 40 sekundžių.
Štai ir paaiškėjo priežastis dėl ko dinaminė IP adresacija buvo standartiškai išjungta. Paprastas vartotojas tikrai nelauktų tų 40 sekundžių, kad galėtų prisijungti prie interneto. Geriau jau tada tokiame lėtame ZTE įrenginyje tegul būna DHCP išjungtas, tegul būna priskirtas, kad ir nesąmoningas, bet veikiantis IP adresas. Žinoma pats galėčiau pasilikti ir statinį IP adresą, bet aš nešiojamąjį kompiuterį jungiu prie tinklo keliose vietose. Ir visose man būtų geriau, kad veiktų DHCP.

Antra dalis: Maršrutizacija

Vėliau bandžiau šį ZTE modemą priverst veikti maršrutizatoriaus rėžimu. Bet šį syk išvis nesėkmingai. Nei naudojantis įrenginio QuickSetup vedliu, nei naudojantis šituo aprašymu, maršrutizacijos funkcija tiesiog neveikė.

Vėliau sekė kelis kart modemo nustatymų atstatymas į gamyklinius (Reset). Nepadėjo. Dar vėliau ieškojau naujesnės įrenginio firmware versijos. Bet deja tokios rasti nepavyko. Gamintojų ZTE puslapyje (http://wwwen.zte.com.cn/), nei firmware, nei informacijos apie modemą, rasti nepavyko.

Galop išvis išseko kantrybė bekonfigūruojant tą modemą. Ko gero šis įrenginys yra vienas baisiausių iš mano matytų. Anksčiau iš TEO esu gavęs Intracom JetSpeed 520i modemą. Tiek ZTE, teik Intracom modemai yra labai pigūs. Tik skirtumas ta, kad JetSpeed modemas negali pasigirti visiškai jokia funkcijų gausa, priešingai nei ZTE ZXDSL 831AII įrenginys. Bet užtat JetSpeed veikia išties stabiliai. Per ketverius naudojimosi metus juo neturėjau visiškai jokių nusiskundimų.

Būsimiems TEO klientams:

Jei jau susiruošėte įsivesti Zebra internetą. Jokiu būdu neimkite TEO dalinamos interneto įrangos. Juolab, kad atsisakius jų siūlomų modemų, jums interneto įvedimas kainuos pigiau, arba bus trumpesnis sutarties laikotarpis. Geriau patys nusipirkite Linksys ar bent jau D-Link įrenginį tai bent jau turėsite pilnavertį ir užtikrintai veikiantį įrenginį.

5 komentarai:

  1. Pasikeiciau ZTE ZXDSL 831AII modemo firmware i TP LINK TD-8811 firmwara ir baigesi visos bedos. Dabar dziaugiuosi stabiliu jo darbu. http://www.tp-link.com/support/download.asp?a=1&m=TD%2D8811&h=Annex%20A

    AtsakytiPanaikinti
  2. na nezinau. turiu zte 831aii ir tikrai buvau rades jo firmwara naujesni, ir veike routinimas, ir per metus laiko, reikejo perkrauti tik viena karta. buvau rades firmwara tik beda nebeprisimenu kur. dabar po metu, teo greiciu didinimo proga, noreciau pasiziuret ar yra naujesnis firmware, bet nezinau kur :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Turiu ta ZXDSL 831AII daigta, kol turejau zebros PPPoE 1mbps viskas buvo puiku, nelaimei, kai pajungiau DHCP tos pacios zebros ta pati "spartesni" (2mbps) plana plius (istikro vos pasiekia 1.5mbps download ir upload nukirptas perpus palyginus su PPPoE)atsirado problema su prisijungimu prie modemo softo, tarsi jo isvis ten nebutu :P

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kodel man isvis neina i to ZTE modemo softa ieit parasant 192.168.1.1 narsykles lange?

    AtsakytiPanaikinti
  5. to Ramune:
    Turbūt neteisingai gaunamas IP adresas.
    Perskaitykit straipsnio dalį „Pirma dalis: DHCP“.
    Ir suveskit taisyklingą IP adresą ir kitus parametrus.

    AtsakytiPanaikinti