2008-10-16

Atsinaujinusi Joost televizija


Vakar gavau laišką iš Joost kuri pranešė, kad atsinaujino jos internetinė televizija. Nuo šiol Joost atsisakys savos P2P tinklais paremtos video perdavimo technologijos ir naudos Flash Player. Šis Joost komandos poelgis mano manymu turi keletą privalumų ir žymiai daugiau trūkumų.

Naujosios Joost privalumai:

  • Joost tapo prieinama visiems. Daugelis anksčiau Joost nenaudodavo, nes daugeliui yra apribotos P2P interneto galimybės. Linux sistemų vartotojai anksčiau irgi buvo palikti už borto.
  • Pačiai Joost tapo lengviau rinkti pinigus už reklamą. Nes internete dažniausiai pinigai mokami už vartotojus paspaudusius ant reklaminio skydelio. Savojo Joost televizijos programoje tai įgyvendinti buvo praktiškai neįmanoma.

Trūkumai:

  • Joost internetinis puslapis neturi nė pusės tiek funkcionalumo, kiek anksčiau buvusi specializuotoji programa. Joost programoje buvo galima susikurti savo kanalą, susitempti savo norimus žiūrėti vaizdo įrašus. O po to įsitaisęs ant krėslo prieš televizorių viską nuosekliai žiūrėti. O dabar tai pasityčiojimas, puslapyje egzistuoja tik vienas vienintelis „Queue“ kuris beje kas kažkiek laiko yra ištrinamas.
  • Nevykusi puslapio struktūra. Prastas puslapio išdėstymas. Mažai vaizdo įrašų kategorijų. Sudėtinga rasti norimą vaizdo įrašą.
  • Reklama. Nuo šiol atsirado pastebima reklama. Pačiame puslapyje atsirado ne vienas reklaminis skydelis. Ir reklaminis intarpas rodomas prieš kiekvieną vaizdo įrašą. Žinoma tiek reklamos kiek yra dabar netrukdo. Bet kas žino kiek jos bus ateityje.
  • Suprastėjusi vaizdo kokybė. Anksčiau žiūrint per Joost programą vaizdo kokybė tikrai pastebimai buvo geresnė.

Apibendrinimas:

Dabar kai Joost užvaldė Adobe Flash, ji jau niekuo techniškai nesiskiria nuo Youtube ar Vimeo. Tiesą sakant man labiau patinka draugiškesnė Vimeo puslapio struktūra nei Joost. Tik vienintelis Joost skirtumas, tai turinys. Čia galime rasti pačių įdomiausių laidų, filmų, muzikinių filmų, bei dokumentikos. Bereikia tik tikėtis, kad Joost neapleis savo pačios sukurtos programos ir pristatys ją naujai. Nes televiziją žiūrėti interneto puslapyje mažų mažiausiai nepatogu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą