2010-03-17

Windows interneto naršyklių pasrinkimo langas

Teko paskutiniu metu į porą kompiuterių šviežiai įdiegti Windows. Ir abiejuose sutikti naują savybę, t.y. interneto naršyklių pasirinkimo langą. Jis atsirado ne šiaip sau, o dėl ES priimtų sankcijų dėl IE monopolijos Windows OS sistemose. Šis atnaujinimas atsiunčiamas tik ES valstybėse per „Windows Update“.

Viskas būtų labai gerai, jei ne abiem atvejais pasirodžiusi ši smulkmena:

Abiem atvejais vos tik pasirodžius naršyklės pasirinkimo langui, virš jo iššoko Internet Explorer atnaujinimo langas. Gal tai tik sutapimas, bet faktas tas, kad vartotojui per prievartą suinstaliavus vieną naršyklę, visos kitos jam jau bus tikriausiai neįdomios. Ir tas naršyklių pasirinkimo langas bus iškart uždarytas, net neskaitytas. Tad tas naršyklių pasirinkimo lango efektyvumas man labai abejotinas. Spėju kad tas langas Microsoft rūpi tik tiek, kad būtų bent minimaliai įgyvendinti ES reikalavimai.

Nekaltinu aš per daug Microsoft, juk kiekvienas kaip įmanydamas gina savo produktus. Tačiau ES valdininkams norėčiau palinkėti neužmiršti šio reikalo ir nuolat stebėti ar MS nesudaro papildomų kliūčių savo vartotojams, rinktis kurią interneto naršyklę naudoti.

1 komentaras:

  1. Čia nevisai taip... :) Automatiniai updatai'ai kalti :) Per updatus gauni ir IE8(nes standartiškai IE6, IE7 jau būna windowsuose įsiūti). Kadangi MS galvoja, kad jie nesaugūs, tai bet kuriuo atveju IE8 atsiunčia. Problema, kad IE8 atsisiunčia paprasai tokiu pat metu kaip ir tas ES inicijuotas naršyklių pasirinkimas. Jei pvz. pirma pasileistum IE8... tame pirmo pasileidimo lange viską susitvarkytum ir tik po to leistum visą kitą.. tokio "jumoro negautum"

    AtsakytiPanaikinti