2010-05-20

Bricscad Linux sistemai

Prieš savaitę kompanija Bricsys išleido savo CAD programos „Bricscad“ beta versiją Linux sistemoms. Briscad yra, kaip patys autoriai teigia, AutoCAD klonas. Kuris turi puikų palaikymą su naujausio formato DWG failais, palaiko tiek 2D, tiek ir 3D brėžinius. Įmonė parengė instaliacinius paketus Ubuntu ir Red Hat distribucijomis, nors man sėkmingai programa veikia ir OpenSUSE sistemoje. Visi norintys šią programą gali išbandyti, tam suteikiamas 30 d. bandomasis laikotarpis. Programą galima parsisiųsti iš autorių puslapio: http://www.bricsys.com/lt_LT/

Kadangi nesu CAD specialistas, tad mano nuomonė šį sykį bus labai paviršutiniška. CAD programas naudoju tik tai retkarčiais.

Programą išbandžius susidarė įspūdis kad tai AutoCAD 2004 lygio programa. Naujesnėse AutoCAD versijose naudojamas jau kitoks valdymas. Bet nepaisant to Bricscad išsiskiria savo paprastumu ir intuityvumu. Pirmą sykį išvydus šią programą man nekilo jokių problemų su ja nubraižyti gana sudėtingą brėžinį. Kai tuo tarpu naudojantis AutoCAD po ilgesnės pertraukos tenka į rankas paimti vadovėlį.

Dar vienas esminis pliusas tai kaina. Už analogiškas AutoCAD versijas Briscad kainuoja keletą kartų pigiau. Taip pat verta paminėti, kad Bricsys turi atstovybę Vilniuje. Nesiryžtu spėlioti, bet gal būt čia pat ji ir kuriama.

1 komentaras:

  1. Dar viena Bricscad naujiena: kol ruošiamasi išleisti Bricscad V12 (Linux) versiją, išleista lietuviška Bricscad V12 (Windows) versija.
    Galima parsisiųsti ir išbandyti nemokamai:
    http://www.bricsys.com/open/common/download.jsp?p=BCAD&l=lt_LT&site=370&ref=454

    AtsakytiPanaikinti