2008-05-06

Nero 8: Apie tai kaip žlunga geri produktai


Nero programą pradėjau naudoti dar 2003 metais, tada kai nusipirkau pirmąjį CD-RW įrenginį. Ir būtent su šiuo įrenginiu gavau penktąją Nero versiją. Tuo metu programa vadinosi "Nero Burning Rom" ir ji buvo skirta tiktai CD-R/CD-RW diskų įrašinėjimui. Vėliau sekė šeštoji Nero versija, joje atsirado Nero Start Smart aplinka, bei geresnis DVD diskų palaikymas ir dar keletas naudingų funkcijų.

O jau nuo Nero 7 versijos, ši programa ėmė ristis blogyn. Ši versija kažkodėl tai pradėjo blogai įrašinėti audio diskus, kurių tiesiog neskaitydavo buitiniai CD grotuvai. Taip pat programa tiesiog atsisakydavo įrašinėti arba tiesiog gadindavo kai kurių gamintojų kompaktinius diskus, kai tuo tarpu su senesnėmis Nero versijomis jokių problemų nebuvo.

Ir štai, gal jau ir pavėluotai, įsigijau aštuntąją Nero versiją. Ir iš karto ja nusivyliau, netgi sakyčiau patyriau šiokį tokį šoką.



Pirmiausia į akis krito visiškai pasikeitusi programos sąsaja. Pirmiausia su šia programa norėjau įsirašyti keletą failų į DVD diską. Pasirinkau "Data Burning", į programą susitempiau savo norimus failus ir prieš įrašant diską pradėjau ieškoti keleto svarbių parametrų. Ir teko nusivilti neradau nei disko įrašymo spartos parametro (galima rinktis ar įrašyti diskus maksimalia, ar minimalia sparta), nei disko failų sistemos pasirinkimo (aš visą laiką naudoju UDF), nei Overburn ar MultiSession funkcijos.

Sakykit ką norit, bet man XboX konsolės stiliaus grafinės sąsajos nepriimtinos. T.y. aš nepripažįstu tų programų kuriose vietoje daugybės reikalingų funkcijų yra telikę vos du mygtukai (dažniausiai "Start" ir "Off"), o visa kitą ką reikia daryti nusprendžia pati programa. Apie programos funkcionalumą nereikia nė kalbėti, viskas juk sukurpta visiškai bukam vartotojui. Blogiausia tai, kad programos kūrėjai visiškai pamiršta senus jos programų naudotojus. Nejaugi taip jau sunku palikti kartu ir senąją programos sąsają?

7 komentarai:

  1. Aš turiu kompaktus įrašantį kompiuterį tik nuo 2007 gruodžio (truputį atsilikęs :) )
    Tai su Nero per daug bendraut neteko.
    Buvo prie kompiuterio pridėta berods 6 versija. Bet nenaudojau aš jos iš viso.

    Iš pradžių įrašinėjau kompaktus su „power iso“. Dabar įrašinėju su „ashampoo burning studio“.


    Nero man niekada nepatiko. Pabandžiau kelis kartus, tuo ir pasibaigė.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Niekada man nepatiko Nero.
    Iš pradžių naudojau PowerISO, dabar naudoju AshampooBurningStudio.

    Su Nero kelis kompaktus iškepiau, tuo ir pasibaigė jo gyvenimas pas mane :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ta NEWS juosta Nero 8 jeigu neklystu visai nesiderina.Gerai ,kad likau su 6 ir naudoju burning rom

    AtsakytiPanaikinti
  4. is visu geriausia nero 6 dar veikia pasmane po sei dien neturiu jokiu priekaistu o 7nero ir 8 grina nesamone

    AtsakytiPanaikinti
  5. NERO 8 buvau sokiruotas. Buvau iprates prie 7 funkciju ir galimybiu o 8 versija tiesiog issigimusi programa kaip ir windows vista.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kai nemokate naudotis ir apsiprasti su nauja aplinka, tai kieno bėdos? Viskas yra, galima visus tuos nustatymus kaitaliot kiek tik širdis geidžia, tačiau reikia turėt kiek smegenų ir noro išmokti naudotis nauja versija.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Jus geriau parasykit kaip su Nero padaryt-irasyt DVD fima.Turiu Nero 7

    AtsakytiPanaikinti