2008-09-15

Optimalus plius internetas ir Pirelli maršrutizatorius

Šiandien jau bus visa savaitė, kaip naudojuosi nauju TEO interneto paslaugų planu „optimalus plius“. Taigi jau spėjau susidaryti bendrą vaizdą apie šį naująjį interneto planą.
zebra

Interneto planas „optimalus plius“

Naujo plano pajungimas

Naujo interneto plano įjungimas vyko labai sklandžiai. Iškart pats nuvykau į TEO klientų aptarnavimo skyrių. Ten viską maloniai paaiškino ir išdėstė visas smulkmenas. Ten pat iškart pasirašiau interneto tiekimo sutartį ir gavau naująjį modemą. Kadangi ten apsilankiau penktadienį, tai interneto planą prižadėjo įjungti pirmadienį ryte. Taip pat pasiūlė nusipirkti iš jų bevielį interneto maršrutizatorių. Pabrėžiu, pasiūlė bet nevertė, priešingai nei kaip esu skaitęs daugelyje interneto forumų.

Kai atėjo pirmadienis, tereikėjo tik pajungti naująjį modemą ir internetas pagal naują planą pradėjo veikti iškart. Ir net nebuvo visiškai jokių interneto ryšio sutrikimų.

Pats pirmas man nepatikęs dalykas tai plano keitimo mokestis - 100Lt. Mano akimis žiūrint tai neetiškas mokestis iš TEO pusės ir tai tik parodo, kad ši bendrovė visiškai negerbia savo klientų.

Taip pat man nepatiko TEO siūlomų modemų „gausa“. O tiksliau tos gausos nebuvimas, t.y. vienintelis Pirelli DISCUS™ DRG A125G. Nesuprantu, kodėl ši kompanija kartu negalėtų siūlyti ir Linksys, Zyxell, Buffalo maršrutizatorių. Juk ne aš vienas labai skeptiškai vertinau jų siūlomą ir niekam negirdėtą Pirelli maršrutizatorių. Pirkau iš TEO šį maršrutizatorių vien todėl, kad neturėjau jokio pasirinkimo. Linksys WAG200G man buvo pernelyg mažai funkcionalus, o kitų variantų tiesiog nebuvo, arba būtų tekę jų laukti ilgai.

Sparta

Parsiuntimo sparta Lietuvoje svyruoja nuo 2mbps iki 3Mbps. Ir tik retkarčiais pakyla iki 4mbps. Iš užsienio užtikrintai siunčia 1mbps sparta. Ir galiu pasakyti, kad šios spartos man daugiau nei pakanka.

Išsiuntimo (upload) sparta tapo tiesiog juokinga - 512kbps. Kai tuo tarpu senesnis interneto planas galėjo pasigirti 786kbps. Ir dėl to man kyla didelis nepasitenkinimas. Apskritai nesuprantu, kodėl TEO parinko tokią mažą Upload spartą. Anot wikipedia ADSL2 gali pasiekti net 3.5mbps išsiuntimo spartą.
Žiūrint Joost televiziją, vaizdas dažnai trūkčioja būtent dėl upload spartos, su senesniu interneto planu televizija veikė geriau. Torrentus siunčiant irgi panašus efektas. Kas iš to, kad failą parsiunčia tris kart greičiau, jei po to vistiek juos reikia laikyti neišjungiant visą dieną, kad torrentų sistemose reitingus palaikyti normalius. Vienintelis privalumas tai Vimeo ir Youtube puslapiai. Dabar prieš žiūrint vaizdo klipą, visiškai nereikia laukti.

Jeigu norite spartos įrodymų, štai Speedtest.net rezultatai:





Bevielis TEO modemas Pirelli DISCUS™ DRG A125G.

Vienintelę oficialią šio modemo informaciją galima rasti tik tai čia: http://www.pirellibroadband.com/en_IT/browser/attachments/pdf/PirelliDRGA125G.pdf. Ir ten praktiškai jokios naudingos informacijos nėra.

Bendros savybės

Taigi tai ganėtinai funkcialus ir universalus Linux pagrindu veikiantis įrenginys. Savyje turintis ADSL2+ modemą, 100mbps skirstytuvą (switch), bei bevielio tinklo adapterį galintį veikti Access Point rėžimu.

Įrenginyje yra įrengtos 4 LAN/UTP jungtys, tačiau tik dvi iš jos skirtos prijungti kompiuterius. Kitos dvi jungtys skirtos GALA televizijai ir FFTH optiniam internetui. GALA televizijos prievadą galima nesunkiai išjungti, taip pasidarydami vietą prijungti trečiajam kompiuteriui.

Maršrutizatorius turi ir USB prievadą. Kuris yra puikiai suderinamas su OpenSUSE 10.3 ir galbūt kitomis Linux sistemomis.

Bevielis tinklas
Maršrutizatorius gali veikti 802.11b ir 802.11g standartais. Bet kadangi visi mano tinkle esantys nešiojami kompiuteriai palaiko „g“ standartą. Tai aš „b“ rėžimą tiesiog išjungiau. O prie jo aš prijungiau netgi 4 nešiojamuosius kompiuterius bevieliu būdu. Ir visi jie vienu metu kuo puikiausiai veikė.
Ryšio stiprumas geras. Bevielis internetas veikia visuose namo aukšto kampuose, ir puikiausiai veikia per kelias storas sienas.

Sparta
Bevielio tinklo greitis. Kopijuojant iš stacionaraus kompiuterio pajungto LAN kabeliu failus į nešiojamąjį, bevielio tinklo sparta tesiekia geriausiu atveju tik ~25mbps. Priešingu atveju , kopijuojant iš nešiomojo į LAN kompiuterį sparta jau siekia ~48mbps. Tačiau tuo metu kai vyksta kopijavimas internete naršyti tampa sunkiai įmanoma. Tai rodo, kad maršrutizatoriaus procesorius yra pernelyg silpnas.
Tarp kompiuterių sujungtų LAN kabeliais sparta siekia ~90mbps.


Norėčiau įspėti vartotojus besiruošiančius įsivesti „optinius“ interneto planus. Šis TEO maršrutizatorius tiesiog nepajėgs apdoroti visos galimos linijos spartos. Siūlau išsirinkti kažką iš šio sąrašo viršaus, ar bent jau vidurio.

Konfigūravimas ir papildomos funkcijos
Šis maršrutizatorius turi labai daug ir įvairių funkcijų: QoS, IPSec, DDNS, įvairūs Remote Administration, įvairūs sisteminiai log'ai ir t.t. Tačiau visa maršrutizatoriau konfigūracija yra labai paini ir kebli. Pačiam teko ne sykį pasinaudoti „Reset“ mygtuku.
Labiausiai man asmeniškai įdomi funkcija, tai QoS. Ji leidžia nustatyti įvairioms programų rūšis interneto srauto prioritetus. Dėl to, pvz. įsijungę torrent programą nejausime interneto puslapių vartymo sulėtėjimo. Na galiu pasakyti, kad ši funkcija veikia, gal ir ne idealiai, bet vis geriau nei nieko.
Dar vienas patinkantis dalykas, tas, kad parinkus kokią nors nuostatą nereikia perkrauti iš naujo viso įrenginio. Nuostatos įsigalioja iš kart. Priešingai nei, kad su D-Link ar DD-WRT firmware įrenginiais.

Stabilumas
Na dar per mažai laiko praėjo, kad būtų galima vertinti šio įrenginio stabilumą. Maršrutizatorius veikia dar tik aštuonias paras be sustojimo. 

Kaina
Be sutarties TEO šį įrenginį parduoda už 200Lt, su vienerių metų sutartimi  150Lt, dviejų - 100Lt, trijų 20Lt. Aš pirkau su vienerių metų sutartimi už 150Lt. Galiu pasakyti, kad šis maršrutizatorius vertas tokios kainos, bet pasirašyti trejų metų sutartį, mano manymu, yra nelogiška.

230 komentarų:

  1. O panaudojus „Reset“ mygtuką atstatoma gamintojo ar TEO konfigūracija?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Po RESET atstatoma į standartinius TEO nustatymus.
    Kad atstatyti į gamintojo nustatymus, tektų turbūt keisti konfigūracinį failą.

    AtsakytiPanaikinti
  3. o kur butu galima atrasti gamintojo configus sitam marsutizatoriui???? nes man labai nepatinka teo nustatymai..

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tikriausiai niekur. Nes jei gamintojas savo puslapyje nėra paskelbęs pakankamos techninės informacijos, tai nėra ko norėti, kad būtų konfigūraciniai failai, firmware ir t.t.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveikas,

    Siandien pas pazystamus visa diena kankinau sita modema, jis ten ir luzineja, ypatingai wireless prieiga.
    Esme tokia, reikia normaliai veikiancio routerio konfig failiuko, gal galetum ynmest y adomasss@hotmail.com?

    AtsakytiPanaikinti
  6. As turiu toki pati modema tik kad pas mane greitis labai mazas 130 kB/s o planas toks pat optimalus plius. Kodel taip yra? Skambinau i teo tai jie sake kazka perkraus ir turetu susitvarkyt bet jokiu pokyciu taip ir nesulaukiau. nors kai zebra puslapi naudoji greicio matuokli rodo kad gretis apie 1mb. gal kas turi kokiu pasiulimu ar kviest meistra bet nelabai noriu moket pinigus. Dar cia autorius rase kad modemas turi daug funkciju tai kur jas rast? is anksto dekui uz pagalba.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sveiki, paspaudus reset ant routerio panasu kad nusimuse teo nustaymai ir dabar nebeleidzia prisijungti prie routerio standartiniu useriu/passwordu (admin/admin), nebando jungtis prie interneto, galos ir t.t.
    Gal zhinote kur gauti standartinius gamintojo useri/passworda ir teo nustatymus, kad juos vel sudeti i marshrutizatoriu ? Jei kas turi galite atsisuti vilnius{eta}okt{taskas}lt, aciu.

    AtsakytiPanaikinti
  8. laba. skaičiau kad įmanoma padaryti nustaty mus pirelija kad naršyklės puslapiai krautusi greičiau paleidus utorenta. gal galėtum detaliau tai aprašyti. ką ir kur reik paspausti.
    p.s. jei nesunku į paštą juustafa@gmail.com
    IŠ ANKSTO LAAAABAI AČIŪ

    AtsakytiPanaikinti
  9. to sunelis:
    Reikia nustatyti QoS funkciją.
    Tai galima padaryti atsidarius Pirelli nustatymus, QoS -> General skiltyje nustatant “P2P User“.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Sveiki, DRG A125G turetoju gretos vis dideja - dekoju uzh vertinga info! O kaip del 'Remote Administration' - ishjungti/palikti?

    AtsakytiPanaikinti
  11. Pirelli maršrutizatorius sukonfigūruotas taip kad prie Remote Administration prieiti gali tik TEO darbuotojai iš vidinio TEO tinklo. Tam tikslui įrenginyje yra sukonfigūruotas visiškai atskiras DSL kanalas. Dėl to iš išorės niekas prie maršrutizatoriaus priėjimo negali turėti. Tad saugumo požiūriu jie patikimi.

    O ar palikti galimybę TEO darbuotojams prieiti prie įrenginio, čia jums spręsti. Mano manymu TEO turėdami tokį priėjimą prie pačių įrenginių gali lengviau ir greičiau interneto gedimus spręsti. Bet aš pats asmeniškai atjungiau. Nepasitikiu aš TEO darbuotojais.

    Beje nuotolinė prieigą atjungti ne taip ir paprasta. Tam reikia prie maršrutizatoriaus prisijungti kaip root:

    Į naršyklę suvedam: http://192.168.1.254/
    User: lt_pdpd
    Password: un7146

    Tada einam į Advanced -> Users -> root:
    nuimam varnelę nuo „WAN Access Permissions“ ir pakeičiam to vartotojo slaptažodį.

    Žinoma tai dar nėra visiškas atjungimas. Bet nuotoliniu būdu prie įrenginio jau niekas negalės prisijungti.
    Gal kada apie tą įrenginį parašysiu išsamiau.

    Beje priešinga situacija su Thomson SpeedTouch modemais. Prie jų, per nuotolinį valdymą gali prieiti visi kas tik nori. Ir slaptažodžiai standartiniai, naudojami visiems TEO modemams. Ten jau tiesiog būtina atjungti šią galimybę.

    AtsakytiPanaikinti
  12. sveiki :) noreciau pridurti, kad su pireli modemu atsitinka kartais toks dalykas, kad nuo ar itampos suoliu ar dar kokio velnio susisuka jo konfiguracija ir internet indikatorius pradeda sviesti raudonai. Isvydus toki vaizda panikuoti nereikia, tiesiog reikia ji nuresetinti REG mygtuku. Anonime, nematuok greicio zebros matuokle, nes ji rodo pieno riebuma, naudok LT greiciui matuoti RRT sukurta matuok.lt .
    O DSLam porto perkrovimas neretai padeda, o jei ne tai pasiteirauk kokia sparta jame sukonfiguruota

    AtsakytiPanaikinti
  13. sveiki. gal kas galit pagelbėt. turiu šį meršrutizatoriu ir pamiršau user ir password. spaudžiu reset mygtuką, bet nenusiresetina. ką daryt?

    AtsakytiPanaikinti
  14. na nuspaudes palaikyk truputi reset miktuka ir turetu pavykt, O TEO modemu "plataus asortimento" yra taip . Jiems neapsimoka duoti geru irenginiu tokiu kaip linkys ar kitu ne jie yra amzini, Uzsisako is kitaicu situ pirelli po 10$ ir pigu ir gali greit sugesti, o kai sugenda gali nueit i teo prasitesti sutarti ir gauti nuolaida naujam modemui, vat tokia ju politika, p.s. visa tai isgirdau is pazystamo dirbancio teo.

    AtsakytiPanaikinti
  15. O gal galite parašyti kaip išjungti tą "galatv" išėjimą modeme?, noriu pasijungti trečią kompiuterį. Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Atsidarykite Pirelli nustatymus:
    http://192.168.1.254
    User: admin
    Pass: admin

    Tada spauskite iš eilės:
    Network Connections -> Lan Hardware Ethernet Switch -> Switch ->

    Atsidariusiame lange spauskite ant „pieštuko“ (Edit) prie jums reikalingo porto (ETH...).

    Tada atsidariusiame lange nureguliuokite viską taip, kaip šiame lange: http://img172.imageshack.us/img172/432/pirelli.png

    Ir galiausiai spauskite OK.

    AtsakytiPanaikinti
  17. Sveiki. Vis noriu ant pc pajunkti tv. Bet niekaip neiseina. Modemas pirelli drg a125. Gal galit aiskiai parasyti kaip nustatyti routerio parametruose kad rodytu gala tv per pc, buciau labai dekingas.

    AtsakytiPanaikinti
  18. Sveiki, notebook'e paleidus Speedtest.net (bevieliu rysiu), greitis download - 10 Mb/s, upload - 7 Mb/s. Taciau siunciant torrenta, greitis siekia tik iki 1,2 Mb/s. Gal yra kokie nors specialus nustatymai pagreitinti, ar toks greitis ir turi buti?
    Aciu
    P.S. Jei galima parsykit informacija i Ednim@zebra.lt

    AtsakytiPanaikinti
  19. Heh... pries naujus metus pasikeiciau interneto plana, pasake jog reikes naujo modemo, tai ir nusipirkau :) praejus pusei metu jis staiga nustojo veikti...

    AtsakytiPanaikinti
  20. Norejau pasiklaust,pas mane routeris yra Wireless-G ADSL Home Gateway WAG200G ar man veiks naujas optimalus plius planas ir kaip ji reik perkonfigutuot?,nes siaip ji jau uzsisakiau.Aciu uz atsakyma

    AtsakytiPanaikinti
  21. Teoriškai turi veikti. Bet praktiškai tai visko gali būti. Blogiausia tai, kad TEO visiškai atsiriboja nuo problemų, jei naudojamas ne iš jų pirktas DSL įrenginys.

    AtsakytiPanaikinti
  22. Name pravede sviesolaidini kabeli. Paemiau is TEO ir Pirelli modema (pries tai buvo SpeedTouch). Viskas veikia, internetas yra, padarytas tinklas (du kompai be laidu). Bet dabar negaliu ieiti is vieno i kita kompa, negaliu net naudotis uzsharintu spausdintuvu. Bandziau viena kompa pajungti laidu - nepadeda. Pingas veikia, viskas uzsharinta ir matau tinkle abu kompus. Kas cia gali buti?

    AtsakytiPanaikinti
  23. Skaiciau cia tuos komentarus dauguma net nezino koki greiti rodo teo svetainej rodoma greicio vienetai o programos ir jusu pc rodo talpos vienetai tai yra skirtingas matmuo.

    Ruteriukas seip normaliai dirba reiktu tik atsinaujinti ji jum ir nemazai bedu dings.

    Kas liecia DSL upload jis negali but dideliskadangi didinant upload keiciasi ir download todel ant dsl jis toks mazas buna. Nes tokia jau ta technologija.

    AtsakytiPanaikinti
  24. Sveiki! o jei nusipirkt galingesni modema uz DRG A125G pirelli? bus didesnis greitis ar ne? (naudoju optimalus +)

    AtsakytiPanaikinti
  25. o gal interneto greiti itakoja kabeliai? t.y. gal reik tiesiog pakeist i galingesnius laidus is linijos i modema :/

    AtsakytiPanaikinti
  26. „Anonimiškas rašė...
    Sveiki! o jei nusipirkt galingesni modema uz DRG A125G pirelli? bus didesnis greitis ar ne? (naudoju optimalus +)“
    Jei internetas tiekiamas optiniu kabeliu ir interneto sparta daugiau nei 40mbps. Tada taip, Pirelli modemas nėra pajėgus patempti tokios spartos.
    Bet renkantis kitą modemą, patariu žiūrėti atidžiai, nes galima nusipirkti dar didesnį š...
    „ Anonimiškas rašė...
    o gal interneto greiti itakoja kabeliai? t.y. gal reik tiesiog pakeist i galingesnius laidus is linijos i modema :/“
    Gali įtakoti nebent jei kompiuterį prie modemo esate prijungę per USB kabelį. Patartina visą laiką jungti su LAN/UTP kabeliu.
    O jokie kitokie kabeliai interneto spartai įtakos neturi.

    AtsakytiPanaikinti
  27. Stai keli variantai modemu/routeriu:
    kuris galingesnis ir ar verta mest lauk DRG A125G pirelli ir pasikeist i viena is mano isvardintu?
    1.BELKIN WIRELESS DSL CABLE G+ ROUTER
    http://cgi.ebay.co.uk/BELKIN-WIRELESS-DSL-CABLE-G-ROUTER-BRAND-NEW-N1-SALE_W0QQitemZ160367750098QQcmdZViewItemQQptZUK_Computing_Networking_SM?hash=item2556a9abd2&_trksid=p3286.c0.m14

    2.ADSL Broadband Ethernet USB Modem Router VoIP
    http://cgi.ebay.co.uk/ADSL-Broadband-Ethernet-USB-Modem-Router-VoIP_W0QQitemZ110443316509QQcmdZViewItemQQptZUK_Computing_Networking_SM?hash=item19b6ef451d&_trksid=p3286.c0.m14

    3.TP-Link WR541G 54Mbps Wireless Broadband Router CABLE
    http://cgi.ebay.co.uk/TP-Link-WR541G-54Mbps-Wireless-Broadband-Router-CABLE_W0QQitemZ400049375251QQcmdZViewItemQQptZUK_Computing_Networking_SM?hash=item5d24cd0813&_trksid=p3286.c0.m14

    4.DrayTek Vigor 2600 WE ADSL Router Wireless VPN 2600WE

    5.Philips Wireless ADSL Modem Wireless G Router SNA6500
    Philips Wireless ADSL Modem Wireless G Router SNA6500

    *
    Internet connection to an ADSL line via an RJ-11 ADSL
    *
    Local network connection via four 10/100 Mbps Ethernet
    *
    On-board IEEE 802.11g wireless network adapter
    *
    DHCP for dynamic IP configuration, and DNS for domain
    *
    Firewall with Stateful Packet Inspection, client privileges, NAT
    *
    VPN pass-through (IPSec-ESP Tunnel mode, L2TP, PPTP)
    *
    Easy setup through a web browser on any operating
    *
    Compatible with all popular Internet applications

    6.BELKIN N1 WIRELESS ADSL2+ MODEM ROUTER WIFI 426m range!
    http://cgi.ebay.co.uk/BELKIN-N1-WIRELESS-ADSL2-MODEM-ROUTER-WIFI-426m-range_W0QQitemZ250509992706QQcmdZViewItemQQptZUK_Computing_Networking_SM?hash=item3a538f2302&_trksid=p3286.c0.m14

    AtsakytiPanaikinti
  28. Na jei našesnis, tai nebent tik paskutinis Belkin N1.
    Bet dar kartą kartoju, geresnio routerio reiktų naudojantis tik turint optinį internetą. Su DSL puikiai susitvarko ir tie Pirelli.
    O turint optiką neapsimoka pirkti įrenginio, su DSL modemu. Nes yra kur kas platesnis maršrutizatorių pasirinkimas ir jų kaina kur kas mažesnė.

    Šiaip tai rekomenduoju pasiskaityti http://www.smallnetbuilder.com/ puslapį. Ten yra daugybė įrenginių apžvalgų, palyginimų ir kitos informacijos.

    AtsakytiPanaikinti
  29. speedtest.net download greitis apie 4MBs o upload 0.60MBs
    o kai siunciu is torrento (lietuvisko) download greitis 500KBps :( vat kaip padaryt ,kad tas download greitis butu didesnis ???

    AtsakytiPanaikinti
  30. Viskas gerai, tokia sparta ir turi siųsti.
    Jūs tik neskiriate matavimo vienetų.

    Yra du matavimo vienetai: baitas (B) ir bitas (b). Atkreipk dėmesį į sutrumpinimus, vienas žymimas didžiąja, kitas mažąja raide.

    Vieną baitą sudaro aštuoni bitai.
    1B = 8b
    500KB = 4000Kb = 4Mb
    500KB/s = 4Mb/s

    Tą skaičių kurį matai siuntimo programose, daugink iš aštuonių ir matysi siuntimo spartą megabitais.

    AtsakytiPanaikinti
  31. Sveikas Vytai, noriu paklaust, tai tau pavyko kažkokiu būdu padidinti išsiuntimo greiti ar ne?

    AtsakytiPanaikinti
  32. Upload greitį DSL planams nustato tik TEO. Anksčiau ji visiems ji buvo 512Kbps. Neseniai daugumai šiek tiek pakėlė. Mano Upload dabar yra 765Kbps. DSL galimybių riba - 2Mbps Upload. Bet abejoju ar TEO įranga tiek leidžia.

    AtsakytiPanaikinti
  33. nu tai tavo 765, o mano 650kbps. Tai ant kiek tau max uploadina per utorrent? Aš rašiau jiems, parašė , kad pakėlė, bet aš skirtumo jokio nepajaučiau, jaučiu reikia parasyt, kad dar pakeltu.

    AtsakytiPanaikinti
  34. Torrentus uploadina maždaug max. ant ~92KB/s.

    AtsakytiPanaikinti
  35. nieko, aš dabar jiem išrėžiau. Man max ~80. Neskaitau to kai per 1ms pakyla į 84 ir vel nukrenta.

    AtsakytiPanaikinti
  36. Sveikas, noreciau pasidomet vienu klausimu. Man Teo pries metus pakeite modema, i toki, kuri esi apibudines aprasyme. Kodel jis yra vadinamas bevieliu, jei is jo eina laidai? Ir dar: mano internetas optimalus plius, o pavyzdziui parsiuntimo greitis retai kada persoka 180kb/s. Ar man neturetu priklausyti greitesnis duomenu gavimas turint si interneto plana? Dekui uz info.

    AtsakytiPanaikinti
  37. Jei DSL:
    Iš Lietuvos turi siųsti ~500KB/s
    Iš Užsienio ~160KB/s. (Man asmeniškai siunčia ~200KB/s)

    AtsakytiPanaikinti
  38. Kas patars kaip pajungti BELKIN Wireless G+ ADSL2+ Modem Router prie Bazinis Plius TEO tinklo. Nesusijungia su linija, pastoviai mirksi ADSL lempute. TEO meistrai kaltina modema, atsinese savo ir anot ju linija veikia. Ka galima pakeisti konfiguravime? Su kompu puikiausiai susijungia ir i modemo vidu ji konfiguruoti patenku.

    AtsakytiPanaikinti
  39. kaip padidint greiti ZTE MF620 (omni connect) modemui?
    dabar ~1.2Mb/s

    AtsakytiPanaikinti
  40. Omni Connect čia jau visai kita opera.

    Ir ~1.2Mb/s kaip mobiliam internetui tai, mano nuomone, yra labai gerai,

    AtsakytiPanaikinti
  41. Sveikas, Vytai.

    Skaičiau visą info šiame forume, džiugu, kad daliniesi info. Man va tokia problemėlė. Pasikeičiau planą iš optimalaus į optimalų plius ir davė Thomsono modemą. Sujungiau, tačiau greitis nepasikeitė. Tai noriu paklaust. Gal reikia daryt kokius pakeitimus tame Thomsono saite? Ir beje, kaip susikonfigūruot, kad nuotoliniu būdu mano modemas nebūtų prieinamas? Dėkui.

    AtsakytiPanaikinti
  42. Dėl interneto spartos skambink į TEO aptarnavimo skyrių. Gal dar tiesiog plano nepakeitė.

    Kas dėl prisijungimo prie Thomson SpeedTouch įrenginio, tai galiu pasakyti, kad tavo problema iš tiesų aktuali. Kažkada buvau su nmap praskenavęs vieną iš TEO IP ruožų, tai radau kelias dešimtis šių modemų su išorine prisijungimo galimybe prie konfigūracijos. Ir didžioji dauguma buvo su standartiniais slaptažodžiais. Galėjau jiems visiems atjungti internetą. :D

    O šiaip tai kaip tą įrenginį sukonfigūruoti tikrai nepatarsiu. Jo konfigūracija per Web sąsają labai minimali. Praktiškas jis konfigūruojamas tik per tekstinius konfigūracinius failus.
    Šiuo klausimu vėlgi patarčiau pasiskambinti į telekomą. Tik skambinti patariu numeriu 1525 ar kokiu kitu numeriu kur aptarnauja verslo klientų interneto gedimus. Ten šiek tiek rimtesni dėdės sėdi.

    AtsakytiPanaikinti
  43. Sveiki,
    man pries keleta dienu ivede sviesolaidi, keite plana is bazinio i bazini +. Pas mane sovi du kompai ir is pradziu vienas visai nesijunge prie neto (thomson modemas, viskas sujungta laidais). Skambinau teo atsiunte zmogeli, tas isvis ten nieko nesigaudo, pakeite modema i pirelli DRG A125G, dar kazka pamakliojo ir atsirado netas ir antram kompe. Deja, greitis beviltiskas. Pirmam kompe 1mb/s, antram 15 kb/s. Bandziau viena kompa atjungt nuo modemo, isjungt , bet greitis vis tiek lieka toks pat - 15kb/s. Tai kame problemos? Ka padaryt kad srauta tolygiai skirstytu?
    Reik modema konfiguruot, mac adresa keist (nes girdejau kad + planus risa teo)? ar dar ka daryt? Labai buciau dekingas uz pagalba

    AtsakytiPanaikinti
  44. Tokia problema. Kai ijungiu zmule tai inforamcijoje raso kad QS tikriausiai mires ir nepasijungia iserveri. Zinau kad kazka reikia keist modemo nustatymose. Kas galit, padekit. Modemas Pirelli drg a125g

    AtsakytiPanaikinti
  45. Sveiki, gal galetumete patarti kaip sita modema galima butu sukonfiguroti kad jis imtu is provaiderio (per mak adresa ip) ir per kita koki porta atiduotu kompui (ikisus laida i eth2 po reseto pavyko isgauti interneta per wi-fi)

    AtsakytiPanaikinti
  46. Sveikas Jonai tokiu greiciu negali buti kaip tu rasai per sviesolaidini interneta. Jeigu is tikruju pas tave rodo 15kb/s tai kviesk Teo inzinieriu. Seip pirelli modemas per wireles max gali isnesti iki 15Mb/s nepriklausomai nuo plano, o laidu max 60Mb/s. ps. as dirbu inzinieriumi Teo. Susiduriame su visais gedimais bet kad tokie greiciai butu dar neteko matyti.

    AtsakytiPanaikinti
  47. Teo duoda Pirreli nes pritaikitas iskart visoms Teo paslaugoms, gali statyti dsl/lan/ftth technologija ir jis vieks ant visu. I gamiklinius atsatyti galyma tik pakeitus frimware versija, o vat del greicio, tai jis prikaluso nuo atstumo nuo dslam mazgo. ir ADSL2++ technologija neuztikrinta 3,5mb, blogai skaitai. Vytas tu paskaityk kokia dsl technologija ledzia yra XDSL, REASDSL ir taip toliau, kiekviena skertingai duoda. Max per simetrine galima 1mb/1mb prie atstumu iki 1km. o upload turi buti pas tave 768kb/s. Ne visi linksys palaiko dhcp technologija, reikia keisti jiems softa (cia jei ka), Is pigesniu ir pateikimesniu modemu pirreli yra vienas is pirmu. Dlink ir Bufalo kokybe neatitinka kainai. DO del per beveili tai galyma pasiekti 20mb, o per laida atjungus visus qos galyma pasiekti beveik 100mb, ant linux tai isvis nieko nereikia isjunginet. O jei norit max greicio per laida tai pirkit optini tinklo korta, nes greitis kils pas TEO. Del belkin, atsiusk nauja jam frimware versija, jame turi buti palaikymas ADSL2 ir ADSL2++ ir taip pat bus atjungtas taip vadinama triuksmu lyginimas.

    AtsakytiPanaikinti
  48. Turiu as si ruteriuka ir man per wirellesa max ka pasiekia siunciantes pvz filma per torrentus 1,5 MB/s nors interneto galimybes tikrai daug didesnes. Gal reik kazkokias konfiguracijas pakeist, ar cia niekas nepades? :)

    AtsakytiPanaikinti
  49. Sveiki visi. Norejau paklausti koks maximalus wireles atstumas pirelli drg a125g modemo? Jei as noreciau kaimynui kuris priesais mano langus gywena pasharinti wirelesa? Atstumas mazdaug 20-30metru, kliutis neipatingos.. langas, oras, langas -pc. Veiks ?

    AtsakytiPanaikinti
  50. TEO Pirelli maršrutizatoriai nepasižymi ypatingu bevielio ryšio stiprumu.
    Bet 20-30m. atstumu turėtų tikrai veikti. Žinoma jeigu tarp jų nebus rimtų kliūčių.
    Pats turiu, tai namo viduje be problemų bevielis ryšys veikia. Išsinešus kompiuterį į kiemą, tai ryšį pavyksta pagauti tik tose kiemo dalyse prieš kurias yra namo langai. Pusės metro plytinės namo sienos signalas jau nebepermuša. Toliausiai kompiuterį buvau nusinešęs rodos 40-45m. atstumu.

    AtsakytiPanaikinti
  51. Supratau.. Draugas dar bande kazka aiskint, kad 500 metru spinduliu veikia... Nu nesamone sakau negali taip but.

    AtsakytiPanaikinti
  52. Su geromis kryptinėmis antenomis, dirbtinai sukėlus įrenginio galią ir nesant jokių kliūčių, galima naudotis net ir už poros kilometrų.
    Bet čia jau reikia žinių ir investicijų tame reikale.

    AtsakytiPanaikinti
  53. Seip 8v firmware yra silpnesnis risys wi-fi tad jeigu naudoji tokia versija atsinaujink bent iki 13v ten nemazai istaisyta klaidu o ir risys kazkiek pastiprejo. Pats naudoju pirelli na gyvenu 4 aukste tai interneta pagauna antrame aukste.

    O seip jei jau nori kazkam sharint neta tai geriau kazkiek investuot gal i koki stipresne antenyte ar tai koki stiprintuva padet o dar geriau seip ne karve kainuoja ir 3G ruteriukai jie kiek toliau traukia nei kad wi-fi :)

    AtsakytiPanaikinti
  54. Beje nuo kovo 1 kaip jau ko gero visi zino dides Optinis (sviesolaidinis) internetas :) DSL planu info kiek padides greitis bus paskelbta balanzio menesi o pagreitejimas planuojamas geguze birzeli :)

    Naujus ruterius ketina pradet pardavinet rudeniop :)

    AtsakytiPanaikinti
  55. Tiesiog puiki diskusija cia uzregzta. As kaip tik ketinu keistis senoli bazini interneta(dar uzsilikusi nuo senu laiku) i normalesni optimalus plius. Kaip supratau teo siuo metu teikia sita pirelli modema, ir daugiau nieko pasirinkti neleidzia. Taigi klausimas toks, ar ta antenyte maza nusiima? Jei ji issitraukia tai ten slypi SMA lizdas i kuri galima prijungti tarkim normalia kryptine antena? Mano namas kaip ir storas betonines sienas turi tai bijau kad jau antram aukste wirelessas neveiks.

    AtsakytiPanaikinti
  56. Deja bet antena nenusiima. greičiausiai netgi prilituota prie pačios plokštės.
    O šiaip tai namo viduje turėtų bevielis ryšys veikti be problemų. Pats turiu, namo viduje abiejuose aukštuose nėra taško kur ryšio negaučiau.
    Kiek kita situacija su kiemu. Internetas veikia tik namo langų pusėje. Storas išorines sienas permuša labai jau sunkiai.

    AtsakytiPanaikinti
  57. O jeigu nusipirkus po kiek laiko jau brangesnį wireless routeri su SMA jugtim, kad praktiškai būtų galima pasidaryti wirelessą visam name ir kieme, tai kaip manai sunku būtų pačiam susikonfiguruoti? Ar čia Teo kokių ten neaiškių nustatymų priveda ir patiems jokio pasirinkimo nepalieka? Girdėjau kad jei GALA tv tai kitų nesukonfiguruosi taip, o pas mane nėr tos Galos ir nereik.

    AtsakytiPanaikinti
  58. Taip, jeigu naudojama „interaktyvioji GALA“ kito, ne TEO, įrenginio naudoti praktiškai jokių galimybių nėra.
    Jeigu vien tik internetas ir optika, tai daug problemų neturėtų būti.
    Jeigu DSL tai vėlgi bus nemažai problemų, bet sukonfigūruoti įmanoma.
    Šiaip tai sunku pasakyti, viskas priklauso nuo konkretaus įrenginio.

    AtsakytiPanaikinti
  59. Ačiū labai už išsamius atsakymus.

    AtsakytiPanaikinti
  60. Seip ant vasaros man rodos teo turetu pradet dalint jau naujus routerius/modemus nes naujieji palaikys 500mbps greiti tad manau ir galingesni procesoriu turesi kuris leis gerai suktis jam ir neluzines. :)

    Beje pasitaisau gavau siokiu tokiu ziniu jog DSL planu greitaveika dides per pus nuo rugsejo menesio nes TEO dar nebaige kazkokiu konfiguravimo ar tai taisymo darbu.

    Nuo vasaros sklinda gandas jog jau bus galima tureti daugiau kaip 2 galas ant vienos linijos.

    AtsakytiPanaikinti
  61. sveikas vytai turiu pirelli modema ir plana optimalus plius, db pats naudojus juo, bet kaimynui antram aukste noriu pajungt laptope wireles tai kokius nustatymus vest jam kompe? ir ar man tada dalinsis download is 4 i 2?

    AtsakytiPanaikinti
  62. TEO duotoje pakuotėje turėjo būti lipdukas su Wireless tinklo pavadinimu ir slaptažodžiais. Norint prisijungti prie bevielio tinklo pakanka, kompiuteryje pasirinkti to paties pavadinimo tinklą, ir suvesti „WPA2“ slaptažodį.
    Bevielio tinklo pavadinimą ir slaptažodį galima pakeisti įrenginio konfigūracijoje.

    Sparta nesidalina, jeigu siunčia tik vienas, jis gauna visą interneto spartą. Jei siunčia abu, kiekvienam interneto sparta atsitiktinė ir vis keičiasi, vienas gali gauti 3mbps, o kitas 1mbps ir pan. Čia labai nuo daug ko priklauso.
    Aišku įrenginyje galima sudėti QoS prioritetus, ir iš dalies apriboti siuntimo spartą „Shaping“.

    AtsakytiPanaikinti
  63. tai jei ir as naudoju optimalu plius ir kaimynas pasijunges wi-fi tai bus tas pats greitis 4 mb ta prasme kraunant puslapius? greitis dalinsis kai tik bus siunciama taip suprantu? o ta WPA slaptazodi radau toki ilga bet jie raso reikia tik suvesti jungiantis ir dar karta pakartoti ji o kad tinklo pavadinimo vest nereikia?

    AtsakytiPanaikinti
  64. sveiki susiduriau su tokia problema !!!!! turiu ta pirelli DRG A125G ir noreciau suzinoti ar per warlesa eina isgauti 20mb/s nes man plana padare tai 20mb/s o testas rodod kita max 13mb/s... padekit...

    AtsakytiPanaikinti
  65. ~20mbps galimas tik nutolus nedideliu atstumu nuo maršrutizatoriaus (kai signalas yra idealus).
    Tolstant nuo įrenginio bevielio siuntimo sparta deja krenta.

    AtsakytiPanaikinti
  66. Sveiki, norejau paklausti jei nusipirksiu Pirelli Discus DRG A125G maršrutizatorius ar galesiu ji naudoti ne teo internetui? ar geriau verta koki kita nusipirkti?

    AtsakytiPanaikinti
  67. Teoriškai galima. Bet praktiškai tai nepatarčiau. Įrenginio konfigūracija yra labai sudėtinga ir eiliniui vartotojui neįkandama. Tad gali būti daug keblumų jį pritaikant kitam interneto tiekėjui.

    AtsakytiPanaikinti
  68. O pvz jei nusipirksiu kito gamintojo, ir po kiek laiko pasikeisiu interneta i teo? tai teks vel keist maršrutizatoriu i Pirelli Discus DRG A125G? Koks butu universaliauses ?

    AtsakytiPanaikinti
  69. 1. Abejoju ar TEO parduotų maršrutizatorių ne TEO klientui.
    2. Jei bus optinis FFTH internetas, tada tik ir beveik bet koks kitas maršrutizatorius.
    Jei DSL - tada sudėtingiau (skaityti komentarus aukščiau).

    AtsakytiPanaikinti
  70. Vytax pas mane yra ne 5metru nera nuo modemo iki kompo ir signalas exelent ... nors ir prinesu as kompa arti jo vistiek negaunu 20mb/s o gaunu 12mb/s ka daryti?? padekit

    AtsakytiPanaikinti
  71. Gal vienu metu vyksta tiek išsiuntimas, tiek ir parsiuntimas?
    16-20mbps yra bendra galima sparta.

    AtsakytiPanaikinti
  72. tai kai testa darai ta speedtest.net tai ten rodo man 12-13mb/s o kai pajungiu ant laido tai iskart 20mb/s . vienu zodziu ka reikia padaryti kad as per ta wireles gauciau pilna siiuntimo greity taip kaip per laida 20mb/s??? ir dar tai nori pasakyti kad per laida tas modemas gali tik 40nb/s o per wireles tik 10mb/s?? jei tu sakiai kad wireles eina padaryti kad 20mb/s butu tai vadinasi kazka eina padaryti,paiaskinik man asiu...

    AtsakytiPanaikinti
  73. Sveiki. Klausimas bus dėl plokštės. Kokia tinka ir iš kur gauti driverius tai plokštei?

    AtsakytiPanaikinti
  74. Sveiki, pasikeitus seną modemą i Pirelli maršrutizatorių atsirado toks "džiaugsmas", kad neveikia internetas per jį, t.y. nemirksi, nežiba ADSL lempukas. Įjungus maršrutizatorių, ADSL lempukas įsijungia ir po kokiu 20s išsijungia ir tuo viskas pasibaigia. Prie maršrutizatoriaus pavyksta prisijungt iš stacionaraus PC, pabandžius "quick setup'e" pasikeist į kitokį pvz PPPoE ir suvedus anksčiau naudotus prisijungimo vardą ir slaptažodį, poto kai paspaudi ok, tai ant maršrutizatoriaus užsidega raudona lemputė ir visą laiką žiba (tai reiškia, kad nepavyko suderinti interneto paslaugos nustatymų), perkrovus lemputė nebežiba, bet interneto taip pat nėra. Taigi, ar čia gavau brokuota daiktą ar reikia kažką nusistatyti?
    Ačiū!
    p.s. su senuoju modemu, kaip veikė, taip ir veikia, nes ir dabar naudojuosi :)
    Bandžiau ir laidus pridėtus pakeist, bet vistiek tas pats.
    p.p.s. kokie gryžta nustatymai padarius "restore defaults"? Nenusimuša TEO nustatymai?

    AtsakytiPanaikinti
  75. TEO dalinami Pirelli maršrutizatoriai yra sukonfigūruoti veikti su „pliusiniais“ planais. Norint privesti veikti su senais DSL planais įrenginį reikia perkonfigūruoti.

    O šiaip tai paprasčiausia būtų tokiu atveju tiesiog pasikeisti planą. Juolab, kad plano keitimo mokestis, atrodo, tėra tik 20Lt.

    Paspaudus Reset knopkę ar „Restore defaults“ įrenginys atsistato į paskutinį įrašytą „config“ failą. T.y. jei neįrašinėjote savų konfigūracinių failų, tai įrenginys atsistatys į tą būklę, kokia buvo gavus iš TEO.

    AtsakytiPanaikinti
  76. Dėkuj už greitą atsakymą :)
    Nepaminėjau, kad pasibaigė sutartis ir pasiūlė kitą planą, t.y. iš optimalaus į optimalų plius + šitą maršrutizatorių. Taigi reiks laukt kovo 15d., nes tada sakė, kad planą pakeis ir turėtų veikt, nes pasirašant sutartį nieko neužsiminė, kad jis tik veikia su pliusiniais planais. Reiks dar nusiresetint, nes keliose vietose šitą pakeičiau ir tada lauksim žadėtų 4 Mb/s :)
    Dar kartą dėkuj :)

    AtsakytiPanaikinti
  77. Zodziu problema paprasta , atnaujino teo planus pas mane optika optimalus , tai gaunasi 80mb/s lietuvoj ir 20mb/s uzsieny (naudojant laida) , per wireless pasiekiu iki 14mb/s :(
    nors naudoju:
    SpeedTouch 585
    wireless configuracija:
    802.11g
    Tai teorine sparta turetu buti 54mb/s
    pats routeris savo konfiguracijoj raso , kad mano spata 54mb/s
    kitur , kai naudojuos wireless greitis pasiekia 20-30mb/s , vadinasi laptopas tikrai gali daugiau :)
    gal numanot kur galetu problema but ?

    AtsakytiPanaikinti
  78. 54mbps tai yra sparta esant idealiam signalui ir atmetus visas vykdomas klaidų korekcijas. Realybėje tokia sparta tai tik marketingo triukas.
    IEEE 802.11g reali perdavimo sparta su geru įrenginiu daugiau 25mbps vargu ar gali siekti. Su senais arba/ir pigiais įrenginiais ta sparta dažniausiai yra dar per pusę mažesnė.
    Galima naudoti naujus IEEE 802.11n standarto maršrutizatorius, jų sparta gali būti iki 3 kartų spartesnė. Bet geri „n“ standarto įrenginiai dar pakankamai brangūs (400Lt ir daugiau). Be to ir kompiuterių bevielės plokštės privalo irgi palaikyti „n“ standartą.

    AtsakytiPanaikinti
  79. Dekui uz atsakyma :)

    AtsakytiPanaikinti
  80. Gal kas galėtumėte pasakyti, ar galima Pirelli per wireless sujungti su SpeedTouch arba atvirkščiai ir žiūrėti Gala TV? Laidų išvedžioti nėra galimybių.

    AtsakytiPanaikinti
  81. Labas
    Gal kas galit pasakyt, kas tai ir kokia problema? Mgmt FTTX No Internet Connection Pas mane maršrutizatorius Pirelli Discus DRG A125G.


    Ir dar turiu problema su greičiu, nuo kovo men pasikeite planas i 80 mb bet man tas greitis nepasikeites, ar cia man vienam tokia problema ar visim.
    Busiu dėkingas už atsakyma.

    AtsakytiPanaikinti
  82. Mgmt FTTX ir Mgmt DSL tai TEO sukurti kanalai per kuriuos ji gali saugiai pasiekti įrenginio konfigūraciją. Interneto veikimui jie įtakos neturi. Jais naudojasi tik TEO sprendžiant kokias nors interneto problemas.

    Interneto spartą pasitikrinkite SpeedTest.net ar panašioje svetainėje. Atminkite, kad visą interneto spartą gausite tik pajungę kompiuterį laidu. O išvis geriausia būtų pratestuoti spartą kompiuterį pajungus tiesiogiai prie optinio konverterio.
    Jei sparta nepasikeitus skambinkite į TEO pagalbos centrą.

    to Algirdosas:
    Teoriškai gal ir įmanoma. Tik tokie dalykai turi būti sprendžiami vietoje ir kelių pelės paspaudimų įrenginių konfigūracijoje čia tikrai nepakaks.

    AtsakytiPanaikinti
  83. Jo zebra isdure su naujais greiciais kaip 40mb/s buvo taip paliko o kur zadeti 80mb/s ir dar moketi reikes tik neaisku uz ka sukciu kompanija idomu ar galetu juos paduoti i teisma zinoma juokauju ne mums eiliniams ikibt i juos.

    AtsakytiPanaikinti
  84. vytax
    gal padėt gali?
    Aš galvoji Pirelli Discus DRG A125G software atnaujinti, iš 8 į 13.tokia problema dar turi pas mane yra šviesolaidis ir 2 galos. o su config kaip kazin bus..
    Gal kokiu minčių turi ir patart galėtum, ką aš galėčiau padaryt.

    Ačių iš anksto už info

    AtsakytiPanaikinti
  85. Atnaujinant įrenginio „firmware“ konfigūracija visiškai nesikeičia. Tad teoriškai viskas turėtų būti gerai.

    AtsakytiPanaikinti
  86. Be reikalo apsaukiau teo del greicio pajungus sviesolaidi i kompa greitis pasieke iki 9mb/s siunciant is torento isvada tokia modemas kaltas parsinesiau modema BUFFALO WZR-HP-G300NH ir niekaip negaliu pajungti praso kreiptuis i tiekeja slaptazodzio nezynau ar teo dlina slaptazodzius net galos tv nerodo

    AtsakytiPanaikinti
  87. Kad veiktų naujas įrenginys, reikia iš senojo nukopijuoti MAC adresą ir jį nustatyti naujajame įrenginyje.
    Arba nieko nedaryti, palaukti kelias valandas, turėtų automatiškai persistatyti.

    Dėl GALA TV bus problemų, nes jai žiūrėti reikalingas specialiai sukonfigūruotas Pirelli arba Speedtouch įrenginys.

    AtsakytiPanaikinti
  88. Aciu vytax uz atsakyma tai cia su 300 lt neapseiti tiek kainuoja modemas o apie Speedtouch įrengini gal truputi smulkiau pas manes Pirelli bet jis puse interneto greicio suryja o kaip manai BUFFALO WZR-HP-G300NH gigabitinis ar eis gericiau

    AtsakytiPanaikinti
  89. Taip BUFFALO WZR-HP-G300NH veiks tikrai našiau. Jis turėtų per LAN susidoroti ir su 100Mbps srautu.
    Bet su sparčiausiu (200mbps) TEO interneto planu, jo jau nepakaks.
    Ir dar vienas trūkumas, su šiuo įrenginiu nebus galimybių naudotis interaktyvia GALA.
    http://www.smallnetbuilder.com/wireless/wireless-reviews/30889-buffalo-nfiniti-wireless-n-high-power-router-a-access-point-reviewed?showall=&start=4

    Thomson SpeedTouch tai anksčiau TEO dalinti, GALA televizijos galimybę turintys įrenginiai. Dar senesni ir lėtesni už Pirelli.

    AtsakytiPanaikinti
  90. Tu tikras zyniuonis tai aciu reiskia nebeapsimoka ne vargti tai taip ir suprast vaistu nera jei kiltu kokiu minciu pasidalink busiu dekingas.

    AtsakytiPanaikinti
  91. Labas vytax,
    Kokia čia nesamane kad išsiuntimas didesnis negu parsiuntimas, kaip čia reikia suprasti (teo šviesolaidis). nesuprantu isvis kas darosi su tuo teo. planas intiko 80mb/s parsiunčiu 3mb/s ir išsiunciu tiekpat net ir daugiau. nesamanes kažkokios daros, o kur likia mb/s Prapuole velnias žino.
    Gal tu žinai, kas gali buti čia?

    Dėkingas už informacija busiu

    AtsakytiPanaikinti
  92. sveiki, gal pasakysit kaip pirelli routeryje galima uzdeti prioritetus. Internetu dalinasi keleta pc ir vienas labai jau siunciasi is torentu kad stabdo labai viska. Kaip tam pc apriboti siuntima?

    AtsakytiPanaikinti
  93. to pirmas anonimas:
    Dėl siuntimo spartos tai reiktų skambinti į TEO pagalbos centrą.
    Taip pat siuntimo sparta priklauso ir nuo kitos pusės iš kur siunčiatės. Jei ten linija silpna ar apkrauta, tai ir jums lėtai siųs.
    Gal būt siunčiatės iš užsienio? Iš ten sparta dešimtis kartų mažesnė.

    to antras anonimas:
    Pats dalinu internetą, tai galiu pasakyti verta atlikti šiuos veiksmus įrenginio konfigūracijoje:
    1. QoS -> General -> nustatyti „P2P User“.
    2. QoS -> Traffic Priority -> Ten spaudžiate „New Entry“, „Source Adress“ pasirenkate kompiuterio iš kurio pastoviai siunčiama tinklo vardą, uždedate varną ant „Set Priority“ ir prioritetą nustatote „1 Low“.
    3. (Šį punktą patariu atlikti tik tiems kurie patys įrenginyje moka atidaryti portus programoms.) Advanced -> Universal Plug and Play -> Nuimti pirmą varnelę.

    Jei to neužteks galima mėginti dar:
    4. QoS -> Traffic Shaping - Čia galima apriboti spartą interfeisui (LAN/WLAN/ir t.t.).
    5. Galima pakartoti antrąjį punktą, tik vietoje „„Source Adress“ naudoti „Destination Adress“.
    6. Galima pakartoti antrąjį punktą ir savo kompiuteriui suteikti maksimalų prioritetą.
    7. Security -> Advanced Filtering - galima užblokuoti kai kuriuos siuntimo programų portus.

    AtsakytiPanaikinti
  94. (anonimas pirmas) su greičiu kur problema rašo.

    LT sparta pagal Teo teikiamas paslaugas siu metu turėtu būti 80mb/s.
    Iki tol kol nebuvo pakeistas planas siusdavo 4.7mb/s iš (Linkomanija.net).
    Kaip pakeite interneto planą iki 80mb/s. nuo tada prasidėjo su greičiu problemos, o dabar vos siuncia 3 mb/s.
    Į TEO skambines buvau mane pradejo sakyti jie kad internetas ira paskirstomas nuo 7 ryto iki 5 vakaro ir t.t.
    Net nežinau ko griebtis, skambink neskambinės jiems jie savo sako ir viskas.
    Forumus skaitau, bet dar nebuvau mates tokios problemos kad greitis tiek nukritęs butu.

    AtsakytiPanaikinti
  95. sveikas vytax tebevargstu su tuo buffalo modemu grazynau i parduotuve maniau viskas uzteks ir tu 4-5mb/s bet pardavejas neblogas zmogelis susiskambino su atstovais jie pasake kad turi veikti tv gala tik reikia kazka atnaujinti gerai neikirtau bet rytoj bus aisku

    AtsakytiPanaikinti
  96. Sveikas yra problema: pajungti su pc vienas stacionarus o kitas laptopas per wi-fi ir palikau ijungta wi-fi per nakti su torentu, tai ryte dingo netas ta prasme ant pirelio dingo zalia lempute uzgeso visai? kai anksciau nebuvau pajunges ant ei-fi viskas buvo gerai, kame esme cia bus?

    AtsakytiPanaikinti
  97. Kuri žalia lemputė užgeso? Jų ten netgi 9.

    AtsakytiPanaikinti
  98. dingineja wi-fi lempute, speju gali itakos tureti ir mikrobangu kr.ir tel paprasti ane?

    AtsakytiPanaikinti
  99. Neturėtų tai kaip nors įtakoti wifi signalo.

    AtsakytiPanaikinti
  100. gelbekit!!!!turiu neta o slaptazodzio ne.kaip suzinot slaptazodi?

    AtsakytiPanaikinti
  101. Su įrenginiu turėjo būti duotas lipdukas su slaptažodžiais.

    AtsakytiPanaikinti
  102. deja kazkam parupo ji ismest kol manes nebuvo namie taip dabar ir sedziu be rysio

    AtsakytiPanaikinti
  103. nereikia to lipduko, savo pass susigalvoti gali ir pasikeisti..

    AtsakytiPanaikinti
  104. Pakeičiau planą iš Bazinio į Bazinį Plius, bet greitis visiškai nepasikeitė. Pagal viską speed turėtų but 1024kbps, tačiau yra perpus mažiau. Plano pakeitimas nepadarė jokio efekto... Tai kame čia šuo pakastas?

    AtsakytiPanaikinti
  105. Planas premium+, ZEBRA.LT Pirelli DRG A125G, pajungtas II-ame aukšte
    Naudoju tik internetą, juo dalinasi ir namų tinklelis (tiek lan, tiek WiFi)

    Greitaeiga:
    • 6593 / 3612 kb/s http://www.matuok.lt/
    • 6.56 / 0.65 mb/s http://speedtest.net/ ,
    • 6398 / 647 kb/s http://internetas.zebra.lt/internetas_zebra/matuokle/

    I-ame aukšte notebook‘ai jungiasi 54MB/s (≈80% ), tačiau atsirado problemos dalijantis internetu, ypatingai siunčiant, gan dažnai „nusimuša“ WiFi tinklelis.
    Iki šiol naudojant planą PREMIUM be +, SMC barricade G taip nesielgdavo. Jokių nusimušimų, dirbdavo ir už 100m nuo namo.

    KLAUSIMAS: Modeme rodo „Connection 7365 Kbps Downstream / 765 Kbps Upstream”. Ar yra koks geresnis modemas (Linksys, D-link), tarkim kaina nesvarbu, tikėtina su perteklinėmis galimybimės (pvz. gigabit), bet kad neturėčiau problemų ir galima būtų pereiti nuo “makaroninės padanginės” firmos prie kokios nors padoresnės?
    Netikiu modemais, kurie kainuoja 80 Lt...

    P.S. Tarp kitko, mano senasis modemas su semuoju dirbdabo 6048 kb/s, nors pagal sutartį priklausė tik 4098 kb/s ..

    AtsakytiPanaikinti
  106. sveiki

    iskilo problema. numire thomson 585 kuri buvau gaves is teo. dabar kol kas neturiu jokio pakaitalo tai naudoju dlink dir300. na intenetas veikia. noreciau kazkaip kad gala irgi veiktu. esu girdejas kad kazka su portais daryt reikia... o ar isvis ta dlink'a galima sukonfiguruot?

    AtsakytiPanaikinti
  107. Abejoju ar kokį nors D-Link maršrutizatorių išvis būtų įmanoma sukonfigūruoti GALA televizijai.

    AtsakytiPanaikinti
  108. sveiki

    tokia beda. padariau reset grazino gamykliniu nustaymus, deja jie netinka teo interneto mano zebra planui.. tai neturiu nei interneto nei galos... gal kas galit padeti kaip sukonfiguruoti..

    planas optimalus plius, sviesiolaidis

    AtsakytiPanaikinti
  109. sveikas turiu pireli ir ant wi-fi radau toki nustatyma chanel 11: 2.462 GHz tai ka jis tiksliai reiskia gal zinai?

    AtsakytiPanaikinti
  110. Del WiFi router signalo stiprumo ir galimų persidengimų (trikdžių):

    problema išsisprendė, kai Wireless channel iš TEO Pirelli nustatyto wireless chanell 1 pakeičiau į 11. Esant vienetui, ir pastačius garaže mašiną, WiFi ryšys nusibaigdavo.

    Taigi, dabar

    Wireless Channel 11 <---1
    Strenght -61dBm 35%
    Fruquency 2462 MHz

    Nors rodo, kad susijungimo Speed 54 Mbits (vidutiniškai 80%) bet:
    Wireless networks never reach the theoretical bandwidth limits. 802.11g is usually in the 13-23Mbps range.

    http://www.microsoft.com/athome/organization/wirelesssetup.aspx
    http://www.microsoft.com/athome/setup/wirelesstips.aspx


    7. Reduce wireless interference
    If you have cordless phones or other wireless electronics in your home, your computer might not be able to "hear" your router over the noise from the other wireless devices. To quiet the noise, avoid wireless electronics that use the 2.4GHz frequency. Instead, look for cordless phones that use the 5.8GHz or 900MHz frequencies.

    AtsakytiPanaikinti
  111. To niekur neiva: tai va man kaip ir tau dingdavo wi-fi lempute kol nesupratau del ko, tai cia nuo kitu wifi irenginiu nesiojamo telefono ar mikrobanges galejo ir numusti ta wi-fi? ir beje o kodel reik chanel 11-2.462 sita nustatyma parinkti? dekui uz atsakymus

    AtsakytiPanaikinti
  112. Kodėl ne 1, o 6 ar 11 ? Atsakymas būtų toks: TEORIŠKAI šiais 3-imis dažniais turėtų nesinaudėti kiti buitiniai prietaisai. O kadangi taip nėra, tai tiesiog reikia bandyti 6, 8, 9, 11, 14 ?

    TIESIOG PASISKAITYMUI:
    10 tips for improving your wireless network
    http://www.microsoft.com/athome/setup/wirelesstips.aspx


    TAIP PAT GALIMA PASITIKRINTI, AR VISKAS PATINKA WINDOWS'ams:

    Internet Connectivity Evaluation Tool
    http://www.microsoft.com/windows/using/tools/igd/results.mspx

    The Internet Connectivity Evaluation Tool checks your Internet router to see if it supports certain technologies. You can use this tool on a PC running either the Windows Vista or Windows XP operating system. If you're planning to run Windows Vista, this tool can verify whether your existing Internet router supports advanced features, such as improved download speeds and face-to-face collaboration using Windows Meeting Space.
    The tool is intended to be run from a home network behind a home Internet (NAT) router. Running this tool from behind a corporate firewall or on operating systems other than those specified above won't produce accurate results. This tool requires administrator privileges to run.
    The tests can require up to 10 minutes to complete and do not make any permanent changes to your router. For the most accurate results, your computer should be connected directly to your Internet router, using a wired connection.

    P.S. Be abejo, Pirelli Microsoft'o nesertifikuotas...

    Aišku, yra svarbūs ir TCPip, ir DNScache ir eilė kitų Network darbą įtakojančių parametrų nustatymas sistemoje

    AtsakytiPanaikinti
  113. to niekurneiva na supratau kad cia su dazniais db parinktas pas mane Wireless Channel 11 ir viskas gerai wi-fi nedingsta

    AtsakytiPanaikinti
  114. Sveikos protingos galvos :],,,,

    Tokiai menkai bėdai gal pagelbėtumėt savom žiniom:
    DRG A125G aparačiuką norimpasijungti wirelesą, bet kolkas veikia tik kabeliuku....

    Gal kam pavyktu ųkiškai nusakyi, ka reikėtų pamakaluoti prisijungus prie PIRELL'io administravimo panelio,,,,,,

    Ačiu labai...

    AtsakytiPanaikinti
  115. reikia pagalbos su port utorent atidarimu.
    Gal kas gali padeti??

    AtsakytiPanaikinti
  116. man reik pagalbos del port forwarding. pyktis ima ne del to kad nemoku o del to kad pats pc sukuria savo rules ir svarbiausia daug tokiu paciu torento(cia pc kuriame win vista). as pats naudoju linux ubuntu distribucija tai tik skypes prikuria. pastebejau kad prikuria tik tuomet kai isjungiu ir vel ijungiu skype. torentas ir dc++ tokiu dalyku nedaro (ant linux).kaip isspresti sia problema

    AtsakytiPanaikinti
  117. Sveiki, kaip sujungti du stacionarius kompiuterius per wireles? Prie vieno kompiuterio yra Pirelli DRG A125G reuteris zebra internetas planas optimalus, kitas kompiuteris su bevielio rysio plokste CNP-WF511 CANYON suinstaliavau jos driverius rodo kad rysys yra bet interneto narsykle neveikia, speju kaskas blogai su ip adresais gateway ar portais... Nelabai nusimanau ka daryti?

    AtsakytiPanaikinti
  118. kaip galima pakeisti pirelli modedo kanala (cannel is 6 pvz i 11).
    aciu

    AtsakytiPanaikinti
  119. Network Connections -> LAN Wireless 802.11g Access Point -> Wireless -> Channel

    Bet kanalų kaitaliojimo prasmingumu aš labai stipriai abejoju.

    AtsakytiPanaikinti
  120. pasiimiau nauja pirelli su wifi ir jis prisirisineja kurio nors is kompu mac, zinau kad reikia nukopijuoti mac is seno routerio, bet senas routeris yra nuresetintas ir gryzes i teo nustatymus(tikriausiai, tiksliai nezinau ar speedtouch'as i teo ar i gamintojo parametrus gryzta..). taigi koki mac man ivesti i pirelli? ar dar reikia keisti kokius nors nustatymus jame ar uztenka tik pakeisti mac'a?

    AtsakytiPanaikinti
  121. Geriausia nieko nekeisk. Prijunk naują įrenginį ir palauk kelias valandas ir tada automatiškai užsiregistruos naujas MAC. Čia tuo atveju jei interneto tiekėjas TEO.

    AtsakytiPanaikinti
  122. o tada prisiris esama naujo modemo mac?

    AtsakytiPanaikinti
  123. >o tada prisiris esama naujo modemo mac?
    taip.

    AtsakytiPanaikinti
  124. kaip padaryti kad butu 2eth wan ??? taprasme kaip su skynet pajunkti pireli modema toki kaip jusu...?

    AtsakytiPanaikinti
  125. Aš turiu nešiojamajame kompiuterje belaidį. Mano maršrutizatorius yra "Pirelli". Esmė yra tokia, kad Wireless Network Connections lauke man išmeta namų belaidį ryšį ir kai paspaudžiu ant jo ir įvedu WEP man jungia, bet taip ir nesujungia. Pabandžiau suvesti WPA, bet vis tiek tas pats. Ką man reiktų pakeistų namų belaidžio tinklo profilio nustatymuose? O gal čia kita problema? Bet kai pasijungiu su laidu, tai viskas veikia idealiai...

    AtsakytiPanaikinti
  126. labas! labai prasau padieti kaip atjugti NAT ,nes negalu shoutcast paleisti!

    AtsakytiPanaikinti
  127. .shoutcast.com gave extended error (Cannot see your station/computer (URL: http://xxxxxxxxxxxxxx) from the Internet, disable Internet Sharing/NAT/firewall/ISP cache.) turiu problema padiekit! nes kaip turejau INTERKOM veikia ko pujkiausej!

    AtsakytiPanaikinti
  128. Harko,
    o galima prie pireli pajungti dar viena routeri? Kaip suprantu 1 ir 3 eth portai skirti LAN tai tikriausiai galima? Veiks jei tarkim i pirma eth1 sujungsiu su 8 portu switchu ir pajungsiu 6 PC? Leidzia taip TEO ir ju rauteris?

    AtsakytiPanaikinti
  129. kas galetu patarti kaip padaryti kad torrentai siustusi ne 998 kB/s o virs 1Mb/s nes speedteste raso kad pas mane 8mb/s greitis .kazkaip nejauciu to greicio naudos. Labai dekui tiems kas pades.

    AtsakytiPanaikinti
  130. Sveiki, gal kas zino kaip ant sio Pirelli modemo padaryti taip, kad tam tikras kompiuteris gautu pastovu IP adresa tinkle, susieta su MAC?

    AtsakytiPanaikinti
  131. Gerai nežinau visos sistemos, bet pagal MAC adresą yra generuojamas IP adresas. Ir jei MAC adresas nėra keičiamas, kompiuteris jungiamas prie to paties tinklo įrenginio visą laiką turėtų gauti vis tą patį IP adresą.

    AtsakytiPanaikinti
  132. Šūdas iš tiesų yra tasai rūteris. :) Veikė kurį laiką visai pusė velnio, paskui ėmė nuolat pūti. Na, jei nieko, apart nat'o ir wifi iš jo nereikalaujama, gal ir gali jis tarnauti. Aš įsivaizduoju, kad ten linux'o netfilter'is yra, kurio routeris tiesiog nepatempia. Esu prisiforwardinęs nemažai portų, bo reikia visokiausių briedų kartais. Pats jį pasiekiu tik per wifi, ne mano tat bute jis būna. Žodžiu, susijungia visi jo user'iai, upnp prikuria milijonus forwardų, bo user'iai naudojasi ir torrentais, ir solsykais, ir dc++, dar mano visokie briedai... Na ir užpūna jis. Man užpūna būtent wifi. Tiesiog nebepavyksta prisijungti. Prisijungia sekundei, ir iškart nu'drop'ina connection'ą. Anksčiau tokiais atvejais iš telefono prie jo prisijungdavau per remote admin, dabar ir taip nebepavyksta, bo panašu, kad ne tik wifi užpūna, bet ir nat'as, ir ipfowarding'as. Žodžiu hardware'as to routerio yra be galo pigus, todel jis taip ir apsišika. Kas, kad graži idėja sugrūsti netfilter'į, jeigu geležis tokia lieva? Gavno. Liūdina tasai rūteris mane veik kasdien.

    AtsakytiPanaikinti
  133. Sveiki pakeiciau darbe modema i speedtouch 585 v6 ir dabar galiu pajungti tik 1 kompiuteri ir tai configuruoti tenka tinklo plokste paciam manualiskai kiti kompiuteriai gauna ip adresus, bet interneto juose nera gal kas turite configuracija verslo plano, kad dhcp duotu normalius dns? Buciau dekingas paulius@neonet.lt

    AtsakytiPanaikinti
  134. Hm... pasiskaiciau komentarus ir nelabai supratau , as dabar turiu teo optimalu sviesolaidini plana + gala TV, Teo dave:
    SpeedTouch modema
    Bet pvz gala televizija yra pajungta ne per ji (na neina is jo laidai i telika)
    ar galima keisti man modema i ta kuris palaiko N wireless ?
    Jeigu galima ,tai gal koki patartumet , kad galeciau pilnai savo 80mb/s isnaudot :)

    AtsakytiPanaikinti
  135. Sveiki Pirelli kolegos:). gavau as Modema. Viskas veikia telikas telefonas internetas. TAciau kai tik pradedu pustis kokia muzika ar dar ka is uTorrent, luzta modemas ir daugiau nebeprisijungia. Turi isjungti ir vel ijungti ir vel iki sekancio luzio. TEO nieko nepadeda. Gal jus rturt auksiniu minciu.

    AtsakytiPanaikinti
  136. Sveiki, man irgi keletas klausimų iškilo. Pirma, tai kai kažkas iš namiškių atsiliepia telefonu pirelli modemo DSL lemputė užsidega raudonai ir dingsta interneto ryšys, kame šaknys?
    Be to dar vienas cirkas su bevieliu ryšiu. Naudojantis internetu, kad ir 3 metrai nuo modemo, po geros valandos interneto padavimas nutrūksta, įsijungia acquiring network address ir daugiau nieko atgal internetas nesugrįžta. Tada keliauju prie modemo, išjungiu/įjungiu ir vėl bevielis veikia kokiai valandai, paskui vėl tas pats....

    AtsakytiPanaikinti
  137. Pirma problema aiški. Nepajungtas arba blogai pajungtas telefono dažnių skirstytuvas. Tai tokia maža dėžutė kuri turėjo būti kartu su modemu. Į vieną jos lizdą prijungiama telefono linija. Į kitą telefono aparatai ir į trečią interneto modemas.

    Dėl antros problemos įtarčiau paties kompiuterio bevielės tinklo plokštės ar jo programinės įrangos problemas. Arba gali būti, kad ir pats Pirelli modemas brokuotas.

    AtsakytiPanaikinti
  138. hmmm, o kaip patestuot bevielio tinklo įrangą kompiuterio, gal yra spec. programų?

    AtsakytiPanaikinti
  139. sveiki.VYTAX matau pasikaustes esi apie modemus,ar gali man ka nors pasakyti apie NETGEAR modemus,nezinau ka daryti,ar imt is teo uz 150lt.pirelli a125 ir metam sutartis,ar tiesiog palaukti kol draugai parves NETREAR is uzsienio,sako kad lietuvoje veiks ir ar jie geri,juos duoda ten kai jungiesi interneta,tai ir metausi NETGEAR,su dviem antenelem,4isejimai,baltas korpusas,o kas viduje as nezinau,nes nieko apie tai nesuprantu,tik zinau kas parduotuveje ten apie 100 euru kainuoja.patark :)aciu.

    AtsakytiPanaikinti
  140. Jei bus žiūrima „interaktyvi GALA“ televizija, tai tada variantas tik vienas - Pirelli įrenginys. Jeigu ne, tada galima naudoti ir kitus įrenginius. Jei bus optinis internetas tada jokių problemų, jei DSL - reikės pačiam tą įrenginį susikonfigūruoti.
    O dėl NETGEAR nieko negaliu pasakyti, reikia tikslaus įrenginio modelio ar pavadinimo. Gamina jie įvairių klasių įrenginius, ir galingus už solidžią kainą ir pigius su kukliais parametrais.

    AtsakytiPanaikinti
  141. Pirmą bėdą išsprendėt, buvo prieš dsl skirstytuvą išsišakojęs telefonas, dėl to trūkinėdavo ryšys. Dabar internetas nebedingsta. Labai ačiū už pagalbą.
    Antra bėda deja nedingo. Vakar besinaudojant wifi ryšiu internetas ryte dingo du kartus tarpas tarp dingimų 5 min. (teko perkraudinėti modemą), vėliau sėkmingai darbavosi kone visą dieną ir vakare iki maždaug 22.30 ir vėl dingo...paskui bandžiau perkrauti modemą, bet sunkiai sekėsi vėl prisijungti prie interneto tai daugiau vakare nebebandžiau. Šiandien vėl lyg veikė...kodėl taip yra?

    AtsakytiPanaikinti
  142. Sveiki. Turiu tokia baisiai nervuojancia problema su Pirelli DRG A125. Intenetas Premium Plius. Uzluzta routeris po kokios minutes kai pradedu siustis su torrent programa. Bandziau resetint routeri, sumazinau susijungimu skaiciu iki 10, sumazinau greiti iki 1000kB/s ( max siuncia apie 1500 ), atsungiau UPnP port maping'a ir niekas nepadeda. Isivedziau geresni/greitesni interneta, o siustis nieko negaliu, tai dabar sedziu ir galvoju naaaa man jis reikalingas... Pasiulykit ka dar butu galima pabandyt padaryt su torrent ar routerio nustatymais, lausiu betkokiu patarimu/pasiulymu.

    AtsakytiPanaikinti
  143. 1. Reikėtų nustatyti QoS nustatymuose „P2P User“ profilį.
    2. QoS „Traffic Priority“ reikėtų nustatyti bittorrent programos portams patį žemiausią prioritetą.
    3. Atsinaujinti Firmware, naujausia oficiali versija atrodo bus: TEO_4.2.5.0013.

    AtsakytiPanaikinti
  144. Sveiki. Ka ir kur reikia nustatyti kad vietoj galos porto butu Lan 3 kompiuteriui

    AtsakytiPanaikinti
  145. norejau paklausti, gal kas zinote koks yra wifi antenos signalo stiprumas? jis zymimas dB.niekur nerandu info, manau pakeitus pacia antena galima butu isgauti nebloga rezutlata ;)

    AtsakytiPanaikinti
  146. Sveiki, na daug minciu radau bet savo temos neradau..viskas gerai ir telefonas,ir internetas ir Interaktivoji Gala tik vienas bet! gala pajungiama prie teliko "kabeliu" telikas kitam kambary! ar yra kokiu nors galimybiu bevieliu budu perduot Gala, pas mane Optimalus plius internetas ir Pirelli maršrutizatorius. Patarkit. Is anksto dekoju.

    AtsakytiPanaikinti
  147. Pirma esminė problema tai IPTV imtuvas (dėžutė prie televizoriaus) neturi bevielio Wifi signalo priėmimo galimybės.
    Jei jį ir turėtų, tai abejoju ar Pirelli įrenginio galimybių pakaktų tam sukonfigūruoti. Gal, bet tada bevielio interneto nebūtų galima naudoti bendram interneto naršymui.
    Trečia niekas jums tokio dalykų neapsiims konfigūruoti.

    AtsakytiPanaikinti
  148. Aciu uz paaiskinima, o jeigu ta IPTV imtuva visiskai pakeitus kuom nors kitu?! arba ir ta pati Pireli kazkuom keist? Matai tas kabeliukas tai kaip sasas. na bet jei jau nieko dar nesubure nieks, tai reiks sienas grezt.katik baigiau remonta vaje vaje.. tai tiek laukiu naujienu .Geru!

    AtsakytiPanaikinti
  149. Na laidas būtų pats pigiausias ir patikimiausias variantas.
    O jei nenorima tampyti laidų yra dar viena išeitis - Powerline. Tai tinklo signalo perdavimas per namo elektros tinklo laidus.
    Kažkas maždaug tokio: http://www.elpa.lt/lt/produktai/duomenu_perdavimo_tinklu_iranga/aktyvi_iranga/konverteriai_duomenu_perdavimas_per_elektros_kabelius/

    Lietuvoje kažkodėl nelabai paplitę, todėl reikalo su jais neturėjau. Kainos kiek mačiau svyruoja nuo 125 iki 300Lt. už vienetą. Šiuo atveju jų reikia dviejų. Spartos parametrai atskirų modelių turbūt irgi skiriasi. Reikia, kad būtų užtikrinta bent 20mbps sparta.

    AtsakytiPanaikinti
  150. Sveiki,
    Turiu problemėlę, iš teo gavau pirelli maršrytizatorių. Dabar belaidis veikia gerai, o kai stacionarų pajungiu su kabeliu, stacionarus jungiasi ir meta error: 651: the modem has reported an error. Kaip apeiti šią problemą?

    AtsakytiPanaikinti
  151. Turiu modemą PIRELLI DISCUS™ DRG A125G (P/N 151072501), noriu prisijungti prie konfiguravimo sasajos, įvedu 192.168.1.254, bet puslapio neatidaro. Kaip galima prisijungti prie konfiguravimo sasajos?

    AtsakytiPanaikinti
  152. Sunku pasakyti kur problema.Patikrinkite ar kompiuteris prijungtas prie tinkamo įrenginio prievado. Jei neklystu standartiškai, kompiuteriai turi būti jungiami prie 1 ir 3 Pirelli portų. Iš kitų teoriškai neturi leisti prisijungti prie konfigūracijos. Jei tai nepasitvirtins, pabandykit su kokiu smailiu daiktu kokią minutę palaikyti nuspaudę „Reg“ mygtuką esantį kitoje įrenginio pusėje. Tada turėtų įrenginys grįžti į standartinius TEO nustatymus. Ir tada bandykit vėl prisijungti.

    AtsakytiPanaikinti
  153. Pavyko, bet tik po kokiu keturiu perkrovimu

    AtsakytiPanaikinti
  154. Pas mane barake LAN internetas yra pririštas prie kompiuterio MAC adresu. Kaip konfiguruoti riauteri, kad galeciau naudotis internetu per ji?

    AtsakytiPanaikinti
  155. Sveiki, gal kas galėtų paaiškinti koks iš tikro yra zebra optimalus plius greitis siunčiant torrent (ne iš užsienio),norėčiau sužinoti būtent tai, kokį greitį rodo Jūsų torrent programos.

    AtsakytiPanaikinti
  156. to Slyzikas:
    Network Connections -> LAN Hardware Ethernet Switch -> Settings
    Ir ten bus MAC įvedimo laukelis:
    Dar rekomenduoju atlikti tokį veiksmą:
    Network Connections -> Mgmt FTTX -> Disable
    Neužblokavus šios jungties, kai kam įrenginys užkimba naudojant ne su TEO internetu.
    Interneto kabelį savaime aišku reikia jungti į antrą Pirelli portą.

    to: Anonimiškas
    dažniausiai 1000KB/s. Kartais būna trumpų sulėtėjimų. Čia DSL, optikos bus kiti greičiai.

    AtsakytiPanaikinti
  157. Pas mane taspats pirelli, ir per torentus greitis (is lonkomanijos) 500KB/s , planas optimalus plius, o per belaidi greitis iki 1000KB/s kodel per paprastus ladius nera tokio greicio ? gal kas galit kanors patart

    AtsakytiPanaikinti
  158. Gal būt Pirelli įrenginyje uždėti apribojimai?
    Juos galima rasti skiltyje:
    QoS -> Traffic Shaping

    Kitas paaiškinimas būtų, pačioje Bittorrent programoje nustatytas limitas.

    Dar patikrinkite ar LAN kabeliai savo vietose. Kompiuteriai turi būti jungiami tik prie 1 ir 3 Pirelli portų.

    AtsakytiPanaikinti
  159. paziurejau prie Traffic Shaping nieko nebuvo, bet ziurinedamas pastebejau Network "Connection: Bridge" gal tai turi kokios nors reiksmes ? dar nesenai prie keleta valandu isbandem bevielio greiti is tos pacios linkomanijos tai buvo tik 500kb/s ir taspats per lan kabeli

    AtsakytiPanaikinti
  160. Nuskambės gal kiek absurdiškai, bet gal jūsų interneto planas vis dėlto „Bazinis plius“? :D

    O dėl įrenginio, tai sunku pasakyti. Padarykite geriau ekrano nuotraukas.

    AtsakytiPanaikinti
  161. Nu kad optimalus plius, jau ne pirma karta tikrinau ar neapsirikau :D tai reikes padaryt, tik nezinau nuo ko ce pradet, ten nustatymu pilna o as nelabai gaudaus tarp ju ten :)

    AtsakytiPanaikinti
  162. Kokią spartą rodo „Home“ skiltyje prie „Connection Speed:“?
    Gali būti čia TEO problema.

    AtsakytiPanaikinti
  163. Connection Speed: 4908 Kbps Downstream / 765 Kbps Upstream

    AtsakytiPanaikinti
  164. Na viskas aišku. DSL linijos pralaidumas daugiau nei perpus mažesnis nei turi būti.
    Sprendimas: Skambinti į TEO ir reikalauti padidinti spartą. Ten turėtų būti rodoma, bent šiek tiek daugiau nei 10000Kbps.
    Jei kartais to nesugebės, reikalauk pakeist planą į pigesnį ir už dyką.

    AtsakytiPanaikinti
  165. Dekuj uz ispresta problema :) reikes skambint ir aiskintis.

    AtsakytiPanaikinti
  166. Senden paskambinau i TEO ir pasakiau kad pagal sutarti per mazas greitis, pasake kad paskambinciau veliau jei nepasikeist greitis :) dabar greitis jau Connection Speed: 12284 Kbps Downstream / 893 Kbps Upstream tai visai normaliai :)

    AtsakytiPanaikinti
  167. padarytas vlc 1.1.5 su kanalu ikonomis (playliste pasikeiskite atvaizdavima,visi kanalai yra) bet taip pat pridetas viasat sport baltic kanalas ( manau daug kam aktualu jis)
    http://failai.kava.lt/download.php?id=C79F64ED1

    AtsakytiPanaikinti
  168. sveiki, turiu problema viena, atsijungiau TEO sviesolaidi ir pasijungiau Balticum, ir liko man tas routeris Pirelli drg a125g. Kaip reiktu susiconfiguruoti routeri kad priimtu balticuma,nes dabar ir taip ir taip bandau,bet vistiek internet lempute raudonai dega...gal kas gali pagelbeti? :)

    AtsakytiPanaikinti
  169. MAC adresą turbūt reikės keisti. Veiksmus jau prieš tai komentare buvau rašęs:
    Network Connections -> LAN Hardware Ethernet Switch -> Settings
    Ir ten bus MAC įvedimo laukelis:
    Dar rekomenduoju atlikti tokį veiksmą:
    Network Connections -> Mgmt FTTX -> Disable
    Neužblokavus šios jungties, kai kam įrenginys užkimba naudojant ne su TEO internetu.
    Interneto kabelį savaime aišku reikia jungti į antrą Pirelli portą.

    AtsakytiPanaikinti
  170. O i koki mac adresa keist? nes balticum dave tik ip, gateway, subnet mask ir dns ip adresus.

    AtsakytiPanaikinti
  171. O kas dabar prie to interneto prijungta? Kompiuteris tiesiogiai?

    AtsakytiPanaikinti
  172. Norejau suzinot ar galima su TEO pasidaryti ar uzsisakyti isorini ip ? manoteo.lt svetaineje nieko apie tai neradau

    AtsakytiPanaikinti
  173. taip, atvede tiesiai laida i kompiuteri, local area connections suvede ip ir kitus nustatymus ir viskas. galvojau pasijungsiu routeri pats, bet matau kad tai nera taip paprasta kaip tikejaus :)

    AtsakytiPanaikinti
  174. Na nežinau kokiu principu veikia tas Balticum internetas. Bet viskas ko reikia konfigūracijai yra
    „Network Connection -> FTTX WAN -> Settings“ lange.
    Ten pasirinkus „Use the Following IP Adress“ leis suvesti statinius prisijungimo duomenis. Bet čia šiek tiek eksperimentų metodas.

    AtsakytiPanaikinti
  175. Suvedziau duomenis kur pasakei ir viskas veikia puikiausiai :) didelis dekui!!!
    p.s. o ar eitu padidinti greicio pralaiduma ar kaip cia pasakyt, nu naudojant wireless prisijungima? ar tiesiog yra riba sito routerio ir jos pakeist neina? dabartiniai duomenys:
    Duomenų gavimo sparta 12341.3 kbps
    Duomenų siuntimo sparta 121957.35 kbps
    Naršymo sparta 375.2 kbps

    AtsakytiPanaikinti
  176. Daugiau nei 16Mbps nėra man asmeniškai pavykę iš šio įrenginio išpešti. Didėjant atstumui nuo įrenginio ir silpstant signalui, sparta labai sparčiai krenta.

    Tiesiog įrenginio vidiniai parametrai neleidžia daugiau.

    AtsakytiPanaikinti
  177. Na dekui uz informacija :)

    AtsakytiPanaikinti
  178. "to Slyzikas:
    Network Connections -> LAN Hardware Ethernet Switch -> Settings
    Ir ten bus MAC įvedimo laukelis:
    Dar rekomenduoju atlikti tokį veiksmą:
    Network Connections -> Mgmt FTTX -> Disable
    Neužblokavus šios jungties, kai kam įrenginys užkimba naudojant ne su TEO internetu.
    Interneto kabelį savaime aišku reikia jungti į antrą Pirelli portą".
    Pas interneto admina gavau IP ir mac adresus, kur juos reikia tiksliai suvesti, ir kokius papildomus duomenis reikia vesti?

    AtsakytiPanaikinti
  179. Kokie tiksliai tie jūsų gauti duomenys?

    Arba turi būti tik konkretus MAC adresas, arba statinis IP prie kurio dar turi būti nurodomi Gateway, Subnet Mask, DNS 1, DNS 2 adresai.

    AtsakytiPanaikinti
  180. Gauti duomenys IP ir mac.Kur juos suvesti?
    Ir kokius dar papildomus duomenis reikia suvesti?

    AtsakytiPanaikinti
  181. Kaip reikia teisingai sukonfiguruoti pirelli modema, kad butu galima vienu metu naudoti stacionaru pc prijungta LAN kabeliu ir nesiojama kompiuteri su wi-fi. Siuo metu modemas pjaunasi, kai noriu juos sitaip sujungti

    AtsakytiPanaikinti
  182. sveiki, Su Naujais metais visus pirelininkus..:)

    Turiu optimalu, 8mb/s LT-uzsienis.
    Klausimas: kodel su utp nesiojama kompa pajungus LT/uzsienis - ~8mb/s, o per wifi - LT ~8 mb/s, uzsienis - ~4 mb/s? Nors keleta kartu buvo parodes ir 8 mb/s. Stotele tam paciam kambaryje...
    matuota su speedtest.net

    Aciu uz pamastymus

    AtsakytiPanaikinti
  183. atsitiktinumas :)

    AtsakytiPanaikinti
  184. sveiki,kas padėtų išspręst rebusą:
    internetas veikė per routerį pirelli 125,prie jo buvo pajungti du kompai ir vienas bevielis spausdintuvas.Kažkas nutiko su perdavimu ,teo gedimą pataisė,bet vienu metu gali veikti tik vienas kompas,aišku neveikia ir spausdintuvas.Meta klaida kad IP adresa naudoja kitas kompas ir internetas visiškai dingsta :(Routerio nuresetint nepavyksta-visiškai jokio efekto kad ir kiek belaikytum.Gal kas galėtų šiuo klausimu pagelbėti?

    AtsakytiPanaikinti
  185. Sveiki, turiu problema su wi-fi, as nesugebu aktyvuoti wireless prisijungimo galimybes. Bet koks bandymas enable'int wireless prisijungima baigiasi nesekme.

    AtsakytiPanaikinti
  186. Man tokia beda:
    iki Pirelli ateina visi 100 Mbps, bet per Pirelli LAN praleidzia tik 10 Mbps, kaip ir per WLAN.
    Kame cia beda?

    AtsakytiPanaikinti
  187. pas mane tokia beda: negaliu prisijungti i routeri per narsykle. Jei Resetinu tai prisijungiu su standartiniu loginu user admin pasword admin. Taciau po keliu min kazkaip uzsibluokuoja ir po to negaliu per narsykle patekti. Prisijungti tik imanoma komandinej eilutej parasius telnet 23. Koki ten logina suvesti? meginau standartinius bet neveikia

    AtsakytiPanaikinti
  188. to arturas:
    Bandyk šituos:
    user: lt_pdpd
    pass: un7146

    AtsakytiPanaikinti
  189. issiaiskinau dar kame beda. I routeri galima ieiti tik prisijungus per kabeli. Naudojant belaidi buna atviras tik telnet portas. Gal yra kokie nors nustatymai kad galeciau belaidziu prisijungti?

    AtsakytiPanaikinti
  190. Man tokia beda, negaliu pajungti keliu nesiojamu kompu vienu metu, meta pranesima , kad pajungimas kito ir. negalimasarba visai nejungia
    b standartas atjungtas

    AtsakytiPanaikinti
  191. neįsivaizduoju kame problema, prie modemo jungiu 2 kompus ir abiejuose testuojant max greitis 1 megabitas, nors planas 4 ir prisijungus prie modemo rodo kad modemas prisijunges 3 megu greiciu, per ziurejau bet modeme nepastebejau kad butu nustatytas limitas 1 megas.
    tai klausiu ar pačiame modeme yra nustatomas limitas ir kur gali būti problema?

    AtsakytiPanaikinti
  192. Sveiki pas mane pajunktas ,,zite zxa10 f601". taip pat turiu ,,DRG A125G". ir man reikia Wifi. ar galima kaip nors pajunkt DRG A125G nuo zite kaip marsrutizatoriu paprasta?

    AtsakytiPanaikinti
  193. Sveiki, gal kas galite pagelbeti, modemas pirelli DRG A125G ijungus ir po keletos sekundziu power dijodas uzsisviecia raudonai, reset nepadeda, taip pat neleidzia prisijungti prie jo per ethernet. Aciu uz greita atsakyma

    AtsakytiPanaikinti
  194. Sveiki. Bandžiau skaityti, bet gal neradau, ar paprastas maršrutizatorius iš parduotuvės tiks TEO internetui ir gal kas tada kokį gali patarti, kad tiktų 40Mb/s planui?

    AtsakytiPanaikinti
  195. to Vika:
    Optiniam internetui tinka praktiškai visi maršrutizatoriai. Tik pačių pigiausių patariu nesirinkti, nes jie gali nepavilkti ir tų pačių 40Mbps. Jau nekalbant apie žymiai spartesnius planus.

    AtsakytiPanaikinti
  196. Sveikas Vytax. Kaip butu galima su tavimi susisiekti, butu gerai per skype. Dalinu interneta, ir bandziau zaisti su QoS bet nieko ten man nesigavo. Reiktu labai tavo pagalbos. P.S. esu informatikas, bet tas pireli juodas miskas man

    AtsakytiPanaikinti
  197. Sveiki,

    toks klausimelis del to Pirelli, ar jis turi galimybe fiksuoti traffic kieki per pasirinkta lan porta? Dekoju

    AtsakytiPanaikinti
  198. to Julius:
    Tikriausiai ne.

    to Anonimiškas, dėl QoS:
    Rašyk kas konkrečiai nesigauna?

    AtsakytiPanaikinti