2008-11-10

Kuo man patinka atviras kodas?

Atviras kodas šaunus yra tuo, kad yra laivai platinami šiuo principu kuriamų programų išeities tekstai. Taigi, bet kas gali tas programas keisti, modifikuoti ir pritaikyti jas saviems poreikiams. Tad štai ir aš ėmiau ir į anksčiau aprašytąją CDFly programą įdiegiau keletą sau reikalingų funkcijų.

Atlikti pakeitimai:

Kiekvienas CD/DVD duomenų bazėje turi savo atskirą ID numerį. Šios funkcijos man reikėjo, nes aš visus savo įrašytus diskus pažymiu tam tikru numeriu. Taip žymiai lengviau rasti norimą diską, naudojant šią duomenų bazę.
Yra nuskenuojama visų media failų (*.avi, *.mkv, *.mp3 ir t.t.) informacija (kodekai, bitrate ir t.t.). Tam naudojama MediaInfo.


Ištaisytos klaidos:

  • Programa anksčiau nenorėdavo skaityti diskų kurie būdavo įrašyti Windows OS sistemose ir jų pavadinimuose yra bent vienas tarpo simbolis. Tai yra dėlto, kad Microsoft nesilaiko UTF standarto. Ir Linux sistemose vietoje „ “ simbolio būdavo gaunamas toks simbolis „\040“.
  • Programa anksčiau nenuskaitydavo diskų įrašytų UDF formatu antraščių. Tai būdavo dėl to, kad programa anksčiau kreipdavosi tiesiai į optinį įrenginį ir iš jo nuskaitydavo atitinkamus bitus. Tai puikiai veikė su ISO standarto diskais, bet su UDF jau nebe. Dabar programa sužino disko antraštę iš komandos „mount -l“.

Kas gali neveikti:

Gali nepavykti CDFly programos sukompiliuoti Windows sistemoje.

Ką dar norėčiau sutvarkyti:

  • Labai reikėtų rikiavimo diskų ir failų sąrašuose.
  • Programoje disko aptikimas ir skenavimas, dar nėra labai gerai įgyvendintas.
  • Ištrinant diską, išsitrina ne visi įrašai iš duomenų bazės.
  • Ikonas reikėtų pakeisti į KDE Oxygen arba naudoti sistemines.
  • Reikėtų pabandyti sukompiliuoti programą Windows sistemoje.

Kas naudota modifikuojant programą:


Įspėjimas:

Programa neveiks su ankstesnių šios programos versijų sukurtomis duomenų bazėmis. Taip pat neatsakau už prarastus duomenis ir t.t. Programa yra modifikuota tik mano paties poreikiams.

Jei norėsite išbandyti:

Jei norėsite išbandyti modifikuotąją programą atlikite šią veiksmų seką:
wget http://vmickus.googlepages.com/cdfly.tar.bz2
tar -jxvf cdfly.tar.bz2
cd cdfly/
qmake
make
./cdfly
Kad pavyktų programą sukompiliuoti, yra būtini sistemoje gcc, make, libqt4-devel libqt4-sqlite ir visi jiems priklausantys paketai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą