2009-03-03

World of Goo

Vasario 14 dieną apsirodė World of Goo žaidimo versija Linux sistemoms. Tad netrukau ir aš ją išbandyti. Tenka pripažinti tai išties šaunus ir patrauklus žaidimas. Nors jo idėja  labai paprasta, bet pats žaidimas nepaliauja manęs stebinti savo išbaigtumu.

Žaidimo esmė:

Žaidimo tikslas iš „Goo“ padarėlių statyti įvairias struktūras (tiltus, bokštus ir pan.) taip, kad likusi dalis padarėlių galėtų pasiekti vamzdį ir keliauti toliau. Tačiau, kad viskas nebūtų taip paprasta  žaidime galioja realistiški fizikos dėsniai, jei ką nors blogai statysime struktūra tiesiog sulūš. Dar žaidimą paįvairina daugybė smulmenų: Tai įvairūs Goo padarėliai, vieni stipresni, kiti silpnesni, vienus galima kilnoti iš vienos vietos į kitą, dar kiti prisipučia kaip balionai ir kelia visą struktūrą aukštyn. Taip pat, įvairūs besisukantys dantračiai, spygliai trukdantys statybas. Patys pirmi lygiai iš ties lengvi, bet paskutiniuose lygiuose reikia jau gana stipriai pasukti galvą, kaip vieną ar kitą lygį praeiti.

Asmeninė nuomonė:

Mano nuomone tai žaidimas greičiausiai prasidėjo nuo paprasčiausio fizikos emuliatoriaus, kokius dažnai daro informatikos studentai daugelyje pasaulio universitetų. O po to tas emuliatorius labai gerai (tiksliau puikiai ar net idealiai) apipavidalintas, sugalvoti lygiai ir tapo žaidimu kokiu dabar matome. Būtent pats žaidimo išpildymas ir suteikia žaidimui žavesį.
Žaidime greičiausiai naudojama vektorinė grafika, suteikianti žaidimui puikią ir išskirtinę išvaizdą.

Veikimas Linux sistemoje:

Žaidimas puikiai veikia Linux sistemoje. Tereikia žaidimą nusipirkti, parsisiųsti, išpakuoti ir paleisti vieną *.sh failą ir galima jau žaisti. Nieko nereikia konfigūruoti, nereikalingos jokios papildomos bibliotekos ir pan.  Dar netgi žaidime nėra jokių kopijavimo apsaugų, nereikia jokių serijinių raktų ir t.t. Tiesiog patogiau ir negali būti.

Žaidimo vaizdai:




Nuorodos:

Pagrindinis puslapis: http://www.worldofgoo.com/

Aprašymai lietuvių kalba:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą