2009-08-23

Quake Live jau veikia Linux ir Mac sistemose

Gera žinia Linux ir Mac sistemų žaidėjams. Jau kelias dienas kaip galima žaisti internetinį Quake Live žaidimą naudojant Linux ir Mac operacines sistemas. Ši naujiena buvo pristatyta per „ID Software“ spaudos konferenciją.

Ir per šio antradienio (2009.08.18) buvo žaidime įdiegta daug naujų klaidų ištaisymų ir patobulinimų, tarp kurių ir naujų OS palaikymas.

Quake Live tai legendinio Quake žaidimo atgimimas internete. Čia galima žaisti tiek prieš kitus žaidėjus, tiek ir galima žaisti vienam prieš kompiuterinius botus. Sistema stengiasi, kad tam pačiam žaidimo raunde nepakliūtų ypač skirtingą žaidimo lygį pasiekę žaidėjai. Čia galima matyti savo, draugų ir kitų žaidimo dalyvių statistiką, lavinti trūkstamus įgūdžius ir t.t. Na vienu žodžiu, čia yra viskas ko reikia Quake žaidimo mokymuisi ir maloniam žaidimui.

Kad būtų galima žaisti šį žaidimą Linux ir Mac sistemose būtina turėti Firefox naršyklę. O po to tereikia užsiregistruoti Quake Live puslapyje. Registracijos metu į naršyklę bus įdiegtas specialus Quake įskiepis. Beje noriu iškart įspėti, kad pasibaigus registracijai ir norint toliau žaisti, žaidimas siūsis sau failus. Jų ten maždaug apie ~300MB. Tad kas turi lėtesnį internetą, tai gali užtrukti.

2 komentarai:

  1. Priminsiu jei kas nezinojote, jog quakas unix'uose jau buvo "openarena" :) Esu quako megejas, bet nzn ar quake live yra geriau uz open arena, ten ir grafika geresne ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pritariu karts nuo karto isijungiu openarena, tikrai neblogas zaidimelis :-)

    AtsakytiPanaikinti