2008-06-11

Naujas žaislas: SuperTuxKart


Užtikau beklaidžiodamas interneto platybėse naujai pasirodžiusį OpenSource pagrindu kuriamą žaidimą. Tai SuperTuxKart. Šis žaidimas yra Moorhuhn Kart ir Super Mario Kart iš Nintendo 64 platformos klonas. Apie Nintendo 64 žaidimus jau kažkada rašiau.
Šis žaidimas skiriasi nuo anksčiau mano paminėtų žaidimų tuo kad jis kuriamas atviro kodo principu. Jis yra  prieinamas visiems ir nemokamai, veikia praktiškai visose operacinėse sistemose, nes sukurtas OpenGL pagrindu.
Na dabar apie patį žaidimą. Žaidime kol kas šiuo metu rasime šešioliką visiškai skirtingų trasų ir vienuoliką mašinyčių su skirtingais vairuotojais. Bet ateityje trasų skaičius tikrai turėtų augti. Grafikos kokybe dar žaidimas jokiu būdu negali pasigirdi, bet trasų aplinkos yra išties įdomios ir jų autorius reiktų išties pagirti už sumanumą. Taip pat šis žaidimas turi neblogą fizikos varikliuką, realistiškai įvyksta susidūrimai su kitomis mašinytėmis ir kitais objektais. Nors mašinytės valdymą, dar šiek tiek reiktų tobulinti.
Apibendrinus galima pasakyti, kad šis žaidimas turi išties nemažą potencialą. Ir gal būt ateityje išpopuliarės lygiai taip pat kaip šio žaidimo "vyresnysis brolis" SuperTux.







Žaidimo svetainė: http://supertuxkart.sourceforge.net/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą